To code, or not to code

13-06-2019 | door: Blog
Deel dit artikel:

To code, or not to code

Of zoals William Shakespeare eeuwen geleden schreef:

To be, or not to be; that is the question;
Whether ’tis nobler in the mind to suffer
The slings and arrows of outrageous fortune,
Or to take arms against a sea of ??troubles

Vroeger

Ik ben een PL / SQL en Forms / Designer ontwikkelaar, met ervaring die teruggaat naar de vorige eeuw. Het tijdperk waarin je alleen thuis een telefoon kon gebruiken of onderweg in een telefooncel, als je tenminste geld bij je had... Het tijdperk waarin je papieren kaarten gebruikten in de auto.. Het tijdwerk waarin internet alleen beschikbaar was op de universiteit... Het tijdwerk waarin ik Duke Nukem 3D met vier collega's op een vrijdagmiddag op het Novell netwerk, met pizza en cola uiteraard.. Het tijdperk waarin mijn haar donkerder was...

En sindsdien gebruik ik Oracle. We bouwen zeer grote systemen in PL / SQL met een front-end die gegenereerd is met de goede oude Oracle Designer. In mijn carrière heb ik kilometers en kilometers aan broncode getypt, deze herschreven, in packages verwerkt, verwijdert en weer toegevoegd aan andere packages. Logica verplaatste van Oracle Forms naar de database, en soms weer terug.

Arbeidsintensief... foutgevoelig... onduidelijk... veel typewerk, blaren op mijn vingers... Dit zijn veel terugkerende patronen. Bij de 3500ste open-fetch-close cursor die ik handmatig intypte, bleek de wereld ineens te zijn veranderd.

Lees verder in de Engelstalige blogpost op de website bij Transfer Solutions.

Door: Erwin van Rijsewijk, Oracle / OutSystems Consultant bij Transfer Solutions

Terug naar nieuws overzicht