Dassault Systemes koopt Medidata Solutions
13-06-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dassault Systemes koopt Medidata Solutions

Dassault Systèmes koopt Medidata Solutions, een speler in de life sciences industrie voor klinische ontwikkeling, commerciële en real-world data-intelligentie. De overname betreft een all-cash transactie tegen een prijs van $ 92,25 per aandeel Medidata, wat een overnameprijs vertegenwoordigt van 5,8 miljard dollar.

De transactie is inmiddels unaniem goedgekeurd door de raden van bestuur van beide bedrijven. Medidata had in 2018 een omzet van 636 miljoen dollar.

Met de overname van het in de VS gevestigde Medidata en zijn klinische en commerciële oplossingen zal Dassault Systèmes zijn positie als op wetenschap gebaseerd bedrijf versterken, aldus het Franse tech bedrijf. Daussault Systemes zegt de life sciences industrie een geïntegreerd platform te bieden voor bedrijfservaring te bieden voor een end-to-end benadering van onderzoek en ontdekking, ontwikkeling, klinische tests, productie en commercialisering van nieuwe therapieën en gezondheidstechnologieën.

"Vandaag is een belangrijke mijlpaal voor de Life Sciences-industrie en de waarde van de virtuele wereld om de complexiteit van het ontwikkelen van gepersonaliseerde geneeskunde en patiëntgerichte ervaringen aan te pakken. Multidisciplinaire wetenschappelijke innovatie en industriële prestaties vragen om een ??platformbenadering die de punten verbindt tussen mensen, ideeën en gegevens ", aldus Bernard Charlès (foto), vice-voorzitter en CEO van Dassault Systèmes.

Terug naar nieuws overzicht
Software