Witold Kepinski - 14 juni 2019

Cisco tweakt aanbod certificeringen en DevNet development

Cisco tweakt aanbod certificeringen en DevNet development image

Cisco is van plan de rol van netwerkprofessionals en softwareontwikkelaars binnen technologische innovatie te stimuleren. Het DevNet ontwikkelaarsprogramma brengt hierbij softwareontwikkelaars en gecertificeerde netwerkprofessionals bijeen in één community om ongekende samenwerking en het delen van best practices mogelijk te maken en nieuwe niveaus van automatiseringsmogelijkheden te verkennen.

Daarnaast introduceert Cisco een uitbreiding van zijn professionele certificeringsprogramma dat zowel de netwerkprofessional en softwareontwikkelaar omvat als een nieuw community-gebaseerd ontwikkelaarscentrum toevoegt om de acceptatie en het succes met netwerkautomatisering te versnellen.

Het op netwerken gebaseerde Cisco-netwerk heeft geleid tot een fundamentele verschuiving in de rol die netwerken spelen in het bedrijfsleven en verandert de manier waarop netwerken wordt gedaan. De rol van de netwerkprofessional is veranderd naarmate het zich verplaatst van handmatige, tijdintensieve taken naar de wereld waarin IT, DevOps en applicatie- en cloudontwikkelaars samenwerken. Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van dit nieuwe netwerk, moeten organisaties gebruikmaken van softwarepraktijken, netwerk- en softwarevaardigheden en een geëngageerde community die technologische uitdagingen samen oplost.

DevOps

"De netwerktechnologie is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk geëvolueerd en het nieuwe netwerk kan het bedrijfsleven versnellen, nieuwe toepassingen katalyseren en DevOps-praktijken toepassen op netwerken", zegt Susie Wee, SVP / CTO en oprichter van Cisco DevNet. "We brengen softwarevaardigheden in de netwerkindustrie met nieuwe Cisco DevNet-certificeringen. Daarnaast brengen we softwarepraktijken naar netwerken door een gemeenschap van netwerkers en ontwikkelaars samen te laten werken om zware netwerkautomatiseringsproblemen op te lossen via gedeelde codebeleidsbronnen. Dit zal de industrie in staat stellen ten volle te profiteren van de mogelijkheden van het nieuwe netwerk om zaken te versnellen."

Het netwerk is de ruggengraat van de digitale business van vandaag, maar netwerkautomatisering blijft een van de grootste uitdagingen voor IT. Het intentie-gebaseerde netwerkportfolio van Cisco maakt veilige netwerkautomatisering op grote schaal mogelijk met een nieuw gemeenschapsgebaseerd ontwikkelingscentrum genaamd Cisco DevNet Automation Exchange. DevNet Automation Exchange biedt gedeelde codebronnen van gebruiksgevallen voor netwerkautomatisering. Cisco's community van ontwikkelaars, netwerkprofessionals, partners en klanten kunnen actief software bijdragen om de toonaangevende repository voor netwerkautomatiseringscode te creëren.

DevNet Automation Exchange begeleidt teams tijdens hun reis om netwerkautomatisering en op intentie gebaseerde netwerken te implementeren met een Walk-Run-Fly-methode.

Walk: zorg voor zichtbaarheid en inzichten in hun netwerken. Dit maakt gebruiksmogelijkheden mogelijk, zoals het verzamelen van telemetrie en inzichten van netwerken, en het uitvoeren van audits om te zorgen voor continue beveiliging van het netwerk.

Run: activeer het beleid en de intentie voor verschillende netwerkdomeinen. Dit maakt gebruiksmogelijkheden mogelijk, zoals het leveren van selfservice-netwerkactiviteiten die voldoen aan het beveiligingsbeleid en operationele richtlijnen.

Fly: Beheer applicaties, gebruikers en apparaten proactief met DevOps-workflows. Dit maakt gebruik van zaken mogelijk, zoals het implementeren van applicaties in continue integratie en continuous delivery (CI / CD) -pijplijnen tijdens het configureren van het netwerk in overeenstemming met nieuw toepassingsbeleid.

DevNet Automation Exchange bouwt voort op de diepgaande expertise van Cisco's gemeenschap van netwerkexperts en softwareontwikkelaars, waardoor ze kunnen samenwerken en best practices voor de automatisering van hun industrieën kunnen creëren. De Automation Exchange is verder concreet bedoeld om netwerkprofessionals zichtbaarheid en inzichten uit hun netwerken te halen, vervolgens over te gaan op het vormgeven van beleid op het netwerk en uiteindelijk proactief beheer te gebruiken om het netwerk te optimaliseren en in devops-workflows te gaan werken.

Software

Een groeiende kans voor innovatie zijn applicaties die gebruikmaken van een programmeerbare netwerkinfrastructuur om zakelijke uitdagingen op te lossen. Om van deze mogelijkheid te profiteren, moeten partners en klanten teams met de juiste softwarepraktijken en netwerkachtergrond bouwen om hun netwerken te optimaliseren en innovatie te stimuleren.

"Nu netwerktechnologie in een ongekend tempo verandert, moet de wereld van infrastructuuringenieurs en softwareontwikkelaars samenkomen om het IT-team van de toekomst te bouwen", aldus Mike Adams, vicevoorzitter van de trainings- en certificeringsactiviteiten van Cisco. "Al meer dan 25 jaar helpt Cisco-certificering meer dan 1,7 miljoen netwerkprofessionals over de hele wereld om hun loopbaan te lanceren, hun technologische mogelijkheden te demonstreren en een carrièrepad op te bouwen met de juiste vaardigheden om te concurreren op de markt. Nu is het Cisco-certificeringsprogramma zo ontworpen dat IT-teams de netwerk- en applicatieprestaties kunnen optimaliseren en hun bedrijven een voorsprong kunnen geven in de dynamische digitale wereld van vandaag. "

Certificeringen

Cisco is bezig met het ontwikkelen van haar certificerings- en trainingsprogramma, met de nadruk op het opleiden van netwerkingenieurs en nu softwareontwikkelaars om het nieuwe netwerk te optimaliseren. Het nieuwe training- en certificeringsprogramma versnelt professionals naar de kennis die ze nodig hebben om te gedijen in dit nieuwe landschap onder de belangrijkste principes van leiderschap, behendigheid en waarde.

De nieuwe Cisco-certificeringen omvatten:

Nieuwe DevNet-certificeringen om softwareprofessionals te valideren met DevNet Associate-, DevNet Specialist- en DevNet Professional-certificeringen. DevNet-certificeringen zijn bedoeld voor softwareontwikkelaars en netwerkingenieurs die softwarevaardigheden ontwikkelen om applicaties en geautomatiseerde workflows voor operationele netwerken en infrastructuur te ontwikkelen.

Gestroomlijnde Cisco-certificeringen om technische professionals te valideren met Cisco Certified Network Associate (CCNA) en Cisco Specialist-certificeringen, evenals Cisco Certified Network Professional (CCNP®) en Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE®) -certificeringen in ondernemingen, datacenters, serviceproviders, veiligheid en samenwerking.

Uitbreiding van Cisco Networking Academy-aanbiedingen om netwerkprofessionals en softwareontwikkelaars op instapniveau te trainen. Cursussen bereiden studenten voor om Cisco Certified Network Associate (CCNA®) en Certified DevNet Associate-certificeringen te verdienen, zodat ze geschikt zijn voor veelgevraagde banen in de IT-industrie.

De nieuwe Cisco-certificeringen helpen organisaties bij het bouwen van teams met softwarekennis en infrastructuurexpertise zodat ze ten volle kunnen profiteren van de mogelijkheden van het nieuwe netwerk om hun activiteiten te versnellen. DevNet Automation Exchange biedt een op software gebaseerde, community-gebaseerde benadering voor het bouwen van oplossingen voor netwerkautomatisering, terwijl de kracht van Cisco's gemeenschap van netwerkprofessionals en softwareontwikkelaars wordt benut. Cisco Networking Academy zal het personeelsbestand voor Cisco's partners en klanten laten groeien door studenten op te leiden om software- en netwerkvaardigheden te ontwikkelen die gebruikmaken van het nieuwe netwerk.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!