Microsoft lanceert nieuwste Azure Service Fabric release

14-06-2019 | door: Witold Kepinski

Microsoft lanceert nieuwste Azure Service Fabric release

Microsoft is verheugd om aan te kondigen dat de 6.5 release van de Service Fabric-runtime implementatie is begonnen in verschillende Azure-regio's, samen in combinatie met tooling en SDK-updates.

De updates voor .NET SDK, Java SDK en de runtimes van Service Fabric zijn beschikbaar via Web Platform Installer, NuGet-pakketten en Maven-repositories binnen 7-10 dagen in alle regio's.

Dit is de laatste release waarin Microsoft de Visual Studio hulpmiddelen voor Service Fabric voor VS 2015 vrijgeeft. Klanten worden geadviseerd over te stappen naar VS 2019.

Wat is nieuw in Service Fabric 6.5?

Met Service Fabric Explorer kunt u nu de toepassingen verkennen die u naar het afbeeldingenarchief hebt geüpload.

Gebruikers van Patch Orchestration Application (POA) wordt aangeraden over te stappen naar de vrijgegeven versie 1.4.0 die veel zelfdiagnoseverbeteringen heeft.

EventStore-service is standaard ingeschakeld voor clusters van deze release, tenzij een klant zich specifiek heeft afgemeld.

Voeg status health-gebeurtenissen voor de replicaservice toe voor Stateful Services

Gebruikers zullen beter zicht hebben op de toestand van down seed nodes.

Service Fabric-toepassing Disaster Recovery-tool stelt gebruikers van Service Fabric stateful-services in staat om snel weer live te komen in het geval dat het primaire SF-cluster een ramp treft. Het hulpprogramma synchroniseert voortdurend de gegevens van de toepassing die wordt uitgevoerd op het primaire cluster in de stand-bytoepassing op secundair met behulp van periodieke back-up en herstel.

Ondersteuning voor .NET Core-toepassingen die zijn opgebouwd met Visual Studio en die moeten worden gepubliceerd naar het Linux Service Fabric-cluster .

Azure Service Fabric CLI (sfctl) wordt vanaf 6.5 automatisch geïnstalleerd wanneer u een upgrade uitvoert of een nieuw Azure Service Fabric Linux-cluster maakt

SFCTL wordt standaard geïnstalleerd op het MacOS / Linux OneBox-cluster

Daarnaast bevat de release veel nieuwe functies, bugfixes, ondersteunbaarheid, betrouwbaarheid en prestatieverbeteringen. Raadpleeg de release-opmerkingen voor de volledige lijst met alle wijzigingen .

Terug naar nieuws overzicht
Cloud