Sovcomflot kiest Maritieme VSAT oplossing van Orange Business Services

16-06-2019 | door: Redactie

Sovcomflot kiest Maritieme VSAT oplossing van Orange Business Services

De Russische rederij Sovcomflot heeft Orange Business Services gekozen om op acht schepen de geavanceerde Maritieme VSAT (Very small aperture terminal) oplossing in te zetten. Dit houdt de schepen ook op volle zee verbonden, dit verbetert de veiligheid en navigatie in uitdagende omstandigheden, aldus betrokken partijen.

Bovendien zorgt deze netwerkoplossing ervoor dat de bemanning makkelijker in contact komt met vrienden en familie, dit is essentieel om het moreel van de bemanning hoog te houden zo meldt Orange Business Services.

Een Very small aperture terminal, vaak afgekort tot VSAT, is een grondstation dat draadloos in verbinding staat met een communicatiesatelliet. Het grondstation gebruikt voor zenden en ontvangen een kleine, meestal parabolische schotel.

De Maritieme VSAT-oplossing van Orange Business Services kiest automatisch de beste satellietkwaliteit die beschikbaar is om de verbinding van schepen met het bedrijfsnetwerk te optimaliseren. Sovcomflot zal via het netwerk de telemetriegegevens van de boordcamera's en boordsensoren naar zijn Fleet Operations Center in St. Petersburg verzenden. Zo kan Sovcomflot de toestand van zijn vloot real time bewaken en de routering optimaliseren op basis van bijvoorbeeld weeromstandigheden of zee-ijsbewegingen.

De Arctic shuttletankers ‘Mikhail Ulyanov’ en ‘Kirill Lavrov’ zijn de grootste olietankers die ooit in Rusland zijn gebouwd en zijn de eerste schepen die nu beschikken over de Maritieme VSAT-oplossing. Ook drie andere tankers en drie bevoorradingsschepen zullen met het netwerk verbonden worden.

Terug naar nieuws overzicht