Ingram Micro kopstuk Stefan Duijndam fietst tegen kanker

15-06-2019 | door: Redactie

Ingram Micro kopstuk Stefan Duijndam fietst tegen kanker

Stefan Duijndam, Sales & Volume Business verantwoordelijk bij distributeur Ingram Micro, heeft succesvol als fietser meegedaan aan de Alpe d'HuZes ticht tegen kanker.

Duijndam: “Samen met ons hele gezin hebben mijn vrouw en ik ons voorbereid op onze deelname aan Alpe d’HuZes. De kinderen zijn zeer betrokken in de voorbereiding en hebben met verschillende acties geld opgehaald. Anoek en ik hebben op donderdag 6 juni de berg beklommen. Echt een familie effort om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen leren dat je iets kan doen voor anderen. Zij vinden het ook echt leuk om hiermee bezig te zijn”.

Trainingen

Duijndam kijkt terug op een gewéldige week: “Als je vooraf zou kunnen uittekenen hoe de week eruit zou moeten zien, dan teken je hetgeen we deze week hebben gekregen. Maandag, dinsdag en woensdag was het schitterend weer om de laatste trainingen te doen. Zonnig en warm, strak blauw en tussen de 28 en 32 graden . Op donderdag, de koersdag, was het droog, afwisselend bewolkt en tussen de 15 en 20 graden. Perfect sportweer. 

Mijn vrouw wilde eigenlijk de berg net zoals vorig jaar op gaan rennen. Echter, een paar weken geleden heeft ze besloten toch te gaan fietsen. Ze is namelijk in voorbereiding op de marathon van Eindhoven en wilde voorkomen dat het hardlopen blessures zou opleveren. Goed in conditie maar met weinig getrainde fietskilometers heeft zij de berg 2 keer beklommen.

Leukemie

Duijndam zelf heeft de berg 6 keer beklommen. Ook dit jaar zijn het de verhalen van de mensen om je heen die het event extra speciaal maken. De spandoeken die in alle bochten hangen met foto’s en daarbij de jaartallen waarin mensen zijn overleden, blijven zeer indrukwekkend. Iedereen met z’n eigen verhaal. Stefan fietste naast een vrouw, jaar of 35 en moeder van 3 kinderen. Zij bleek zelf leukemie te hebben en is die dag 5 keer omhoog gefietst. Daar word je stil van. Dan realiseer je je weer hoe belangrijk het is dat er veel geld opgehaald wordt. De bijna 12 miljoen euro van dit jaar is fantastisch.

Tijdens de sponsorrondleiding op woensdag, waarbij er een mooi inkijkje werd gegeven van de complete operatie achter de schermen, sprak ik met Johan van de Gronden (directeur KWF). Het is erg interessant om van hem te horen hoe belangrijk dat geld is voor nieuwe en bestaande onderzoeken. Er zijn veel onderzoeken mogelijk geworden in de afgelopen jaren, die zonder het Alpe d’HuZes geld simpelweg niet gedaan zouden zijn.

Team

Met ons team #StefanenAnoek hebben we ruim 15.000 euro opgehaald. Een supermooi bedrag waar we erg trots op zijn. We kunnen onze sponsoren, álle sponsoren, niet genoeg bedanken. Niet iedereen wil per se met naam en toe naam genoemd worden, maar we hopen dat iedereen die bijgedragen heeft weet hoe blij we ermee zijn.

Vooraf hadden we gezegd dat we nog niet wisten of we in 2020 weer meedoen, de 15e editie. Het is heel grappig hoe gaandeweg de koersweek het heel vanzelfsprekend wordt dat we er “gewoon weer bijzijn volgend jaar”.  

Foto: Stefan en Anoek

Terug naar nieuws overzicht