Redactie - 15 juni 2019

Transform your Future: 5 tips voor de transitie naar de cloud

De opkomst van de cloud dwingt het partnerkanaal tot nieuwe verdienmodellen. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot, en vereist naast technologische voorzieningen een andere mindset. Tijdens het cloudevent Transform your Future van Tech Data gaven experts de aanwezigen de nodige tips en inspiratie. Dit zijn de lessons learned:

1. Vertrouw op data
“In God we trust, all others must bring data.” De boodschap is duidelijk: wie zijn bedrijf serieus neemt, neemt beslissingen niet alleen op onderbuikgevoel. Zorg dat uw organisatie met behulp van data ‘frontrunner’ blijft in uw business.

2. Timing, timing, timing
U dacht dat snelheid cruciaal was bij innovatie? Tot op zekere hoogte. Alles draait om de juiste timing.

3. Maak keuzes
Steeds meer organisaties kiezen voor multicloud en hybride IT-omgevingen. Dat betekent dat channelpartners een steeds belangrijkere rol kunnen krijgen. De voorwaarde hierbij is dat ze relevant zijn. Hoe partners dat voor elkaar krijgen? Dat kan zo volgens Kees Tolsma, Business Development Manager bij Tech Data:
• Begrijp de behoeften van de klant.
• Weet goed welke diensten je kunt aanbieden en wat de focus van jouw organisatie is. Volgens Igor Beuker zijn er slechts drie keuzes: “Go big, go niche or go home.”
• Faciliteer de klant. Bijvoorbeeld met het vereenvoudigen van de facturering en het beheer van meerdere clouddiensten.
• Laat u goed trainen, zodat u clouddiensten feilloos kunt implementeren.

4. Vertrouwen is cruciaal
Innovatie kan niet zonder vertrouwen. “Zodra het bij de mens aan vertrouwen ontbreekt, stopt innovatie”, aldus Jan Depping, Cloud Technology Strategist Azure bij Microsoft. Volgens hem moeten cloudoplossingen dan ook aan de strengste compliance-eisen voldoen.

En als het gaat om compliance en security, dan wordt de rol van de partner steeds groter. “In de cloud heb je een ‘shared reponsibility’”, vertelde Paul van Noesel, Business Development Manager bij Tech Data. De cloudprovider zorgt ervoor dat de infrastructuur veilig is. “Maar wat je met die infrastructuur doet, is de verantwoordelijkheid van de eindklant. En die heeft jullie nodig om de juiste keuzes te maken”, zo richtte hij zich tot de aanwezige partners.

Een uitdaging? Ja, en nee. Van Noesel: “De cloud heeft het ook voor de bad guy makkelijker gemaakt.” Maar als je kijkt naar de dreigingen, dan zijn die in de cloud niet zo heel anders dan on-premises. “De cloud is net zo onveilig als on-premises.” En net als on-premises heb je in de cloud de juiste mensen, technologie en processen nodig om je ‘protect, detect en response’ in te richten.

5. Innovatie is geen hocus pocus
Illusionist Victor Mids verbaasde bezoekers tijdens Transform your Future met zijn onnavolgbare illusies. Maar in het bedrijfsleven is het strooien met illusies geen optie. Innovatie is geen ‘hocus pocus’, maar vereist de bezieling van ondernemende geesten, van pioniers, van ‘doeners’. Van mensen die altijd voorbij de horizon kijken. In sommige gevallen letterlijk, zoals in het geval van Elon Musk en zijn plannen voor Mars-kolonisatie.

Door: Bastiaan Schoonhoven, Team Lead Marketing Tech Data Nederland

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!