'Huawei wil miljard dollar vergoeding van Verizon voor gebruik 230 patenten'

17-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

'Huawei wil miljard dollar vergoeding van Verizon voor gebruik 230 patenten'

Huawei wil dat Verizon Communications licentiegelden gaat betalen voor het gebruik van meer dan 230 patenten die in handen zijn van het Chinese techbedrijf. In totaal wil Huawei meer dan een miljard dollar van Verizon.

Dit meldt Reuters op basis van een anonieme bron die gebriefd is over de situatie. Het gaat om patenten die betrekking hebben op netwerkapparatuur die door meer dan 20 verschillende bedrijven wordt verkocht. Denk hierbij aan kernapparatuur voor telecomnetwerken, bedrade infrastructuur en Internet of Things technologie. Deze partijen zouden Verizon schadeloos stellen. Sommige van deze partijen zijn inmiddels rechtstreeks door Huawei benaderd, meldt de bron.

Huawei ligt al enige tijd onder vuur; de Verenigde Staten vrezen dat de Chinese overheid via apparatuur van Huawei westerse doelen kan bespioneren. Huawei werd daarom eerder op de Entity List geplaatst, een zwarte lijst die Amerikaanse bedrijven verbiedt handel te drijven met Huawei. Rich Young, een woordvoerder van Verizon, stelt dan ook dat de problemen de gehele sector aangaan. "Deze problemen zijn groter dan alleen Verizon. Gezien de bredere geopolitieke context, hebben problemen waarbij Huawei betrokken zijn implicaties voor de volledige industrie en brengt zowel nationale als internationale veiligheidsrisico's met zich mee."

Terug naar nieuws overzicht