MijnGeldzaken.nl wordt nieuwe eigenaar AFAS Personal

MijnGeldzaken.nl wordt nieuwe eigenaar AFAS Personal

17-06-2019 | door: Witold Kepinski

MijnGeldzaken.nl wordt nieuwe eigenaar AFAS Personal

Het onafhankelijke platform voor financiële planning en advies MijnGeldzaken.nl neemt op 1 juli AFAS Personal over van AFAS Software. Door de overname van het grootste online huishoudboekje van Nederland (meer dan 600.000 geregistreerde accounts) verbetert MijnGeldzaken.nl haar platform en profiteren de bestaande gebruikers van de expertise van de nieuwe eigenaar, die het platform mede door invoering van de PSD2 verder kan ontwikkelen.

Terwijl MijnGeldzaken.nl op zoek was naar een manier om haar eigen huishoudboekje te verbeteren, zocht AFAS naar een partij die AFAS Personal ‘de liefde kon geven die het verdient’. De filosofie van MijnGeldzaken.nl, waarbij gebruikers in controle zijn over de persoonlijke financiën en dataveiligheid en privacy de hoogste aandacht hebben, past bij die van AFAS. “AFAS en MijnGeldzaken.nl hebben een gelijke missie: heel Nederland financieel gezond maken. We hebben elkaar daarin gevonden en blijven daarin ook samenwerken via de diensten die we aan werknemers aanbieden”, aldus Kevin Voges, oprichter van AFAS Personal en Product Manager bij AFAS. De loonstrookkoppeling van klanten van AFAS (AFAS Profit) blijft gewoon in tact. De integratie van het huishoudboekje wordt in de loop van 2019 voltooid, waarna de naam AFAS Personal verdwijnt.

“We zijn blij dat AFAS Personal nu in handen komt van MijnGeldzaken.nl, dat aan al onze wensen en eisen voldoet, zodat de gebruikers kunnen profiteren van interessante additionele functionaliteiten. AFAS Personal verdient de focus en volledige aandacht in doorontwikkeling.”

PSD2
Door de overname van het grootste online huishoudboekje van Nederland verbetert MijnGeldzaken.nl haar eigen platform en geeft het de huidige gebruikers van AFAS Personal inzicht in de toekomstige financiële situatie, zowel voor als tijdens pensioen. “Meer dan ooit is het belangrijk dat consumenten zelf regie voeren over hun huidige en toekomstige financiële situatie. De discussies rondom ZZP’ers en veranderingen in pensioenregelingen tonen dat maar weer eens aan. Met deze overname worden wij het grootste platform met alle instrumenten voor inzicht in de huidige en toekomstige financiële situatie. Dankzij de invoering van de nieuwe Europese richtlijn voor het betalingsverkeer PSD2, die het mogelijk maakt om betaalapplicaties te integreren, kan de doorontwikkeling ook optimaal plaatsvinden”, aldus Maarten Luiken, directeur van MijnGeldzaken.nl.

AFAS Personal
AFAS Personal is een gratis app waarin iedereen al zijn geldzaken kan samenbrengen op één plek. Met behulp van AFAS Personal hebben gebruikers een overzicht van al hun inkomsten en uitgaven waardoor zij beter kunnen budgetteren en vooruit plannen. Gebruikers van AFAS Personal of eigenaren van MijnGeldzaken.nl-account hoeven niets te doen als gevolg van de overname. Iedereen wordt in de loop van 2019 geïnformeerd over de wijze van integratie en koppeling.

Terug naar nieuws overzicht
Software