ZTE en Telefonica rollen 5G-netwerk uit in Madrid

18-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

ZTE en Telefonica rollen 5G-netwerk uit in Madrid

ZTE gaat een samenwerking aan met telecomoperator Telefonica en de financieel dienstverlener Bank of Santander om in Spanje digitale bankdiensten uit te rollen. Voor het project is een 5G-pilotnetwerk uitgerold in Alcobendas, een wijk in Madrid.

Het 5G-netwerk maakt gebruik van onder meer radionodes, kernapparatuur en gebruikersapparatuur van ZTE. Het gaat om een standalone-netwerk, waarmee een met de E2E standaard compliant 5G-netwerk wordt opgezet zonder ondersteuning van LTE. De 5G-basisstaitons maken rechtstreeks verbinding met het 5G-kernnetwerk via het transmissienetwerk van Telefonica.

Het project is gericht op drie toepassingen:

  • het mogelijk maken van 4K-videoconferencing tussen twee filialen van de bank. Hiervoor wordt een resolutie van 4096x2160 geboden met 30 frames per seconde.
  • 5G-storage, wat volgens ZTE kan worden omschreven als een vorm van cloud storage met een lage latentie. Deze storage is op de edge computing infrastructuur van Telefonica geplaatst.
  • de mogelijkheid bieden co-working spaces zoals het Santander Work CafĂ© in Madrid virtueel te bezoeken met behulp van virtual reality technologie, 360 graden video's en edge computing.
Terug naar nieuws overzicht
Mobility