Wouter Hoeffnagel - 19 juni 2019

Barracuda Firewall Insights automatiseert analyse van firewall data

Barracuda Firewall Insights automatiseert analyse van firewall data image

Barracuda versterkt zijn SD-WAN aanbod met Barracuda Firewall Insights. Dit analyticsplatform verzamelt en analyseert automatisch data van iedere Barracuda CloudGen Firewall in het netwerk, inclusief firewalls in de public cloud.

Om ervoor te zorgen dat hun organisatie veilig en verbonden blijft, moeten IT-professionals continu de effectiviteit van hun securitymaatregelen en de prestaties van het WAN meten. Door de grote hoeveelheid data die beschikbaar is, afkomstig van veel verschillende bronnen en beschikbaar in verschillende bestandsformaten, is dit een tijdrovend handmatig proces. Barracuda Firewall Insights automatiseert deze taken.

Bruikbare inzichten

De oplossing levert onder meer bruikbare inzichten in het hele netwerk, waaronder informatie over de dynamische beschikbaarheid van SD-WAN-verbindingen, transportdata, security en details over web- en netwerkverkeer. Met Barracuda Firewall Insights kunnen klanten de data die worden gegenereerd door alle Barracuda CloudGen firewalls automatisch op basis van een schema verzamelen, consolideren en analyseren. Alle rapporten zijn naar wens aan te passen en kunnen de data van alle of slechts een deel van de firewalls bevatten.

"Het automatiseren van de complexe processen rond de consolidatie en de analyse van de enorme hoeveelheden data die binnen het WAN beschikbaar zijn, bespaart IT-beheerders veel tijd. Daarnaast wordt het zo gemakkelijker om hun systemen geoptimaliseerd en veilig te houden", zegt Alain Luxembourg (foto), regional director Benelux voor Barracuda. 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!