HPE tweakt hybrid cloud aanbod met AI, compatibiliteit en partners
19-06-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE tweakt hybrid cloud aanbod met AI, compatibiliteit en partners

HPE breidt zijn hybride cloud portfolio verder uit met verbeterde automatisering, meer keuze, voor workloads geoptimaliseerde oplossingen en een consistente cloud ervaring. HPE integreert verder zijn HPE InfoSight AI toepassingen in HPE SimpliVity om het beheer van virtuele machines te vereenvoudigen. De nieuwe HPE Nimble Storage dHCI vereenvoudigt het VM-management en een veerkrachtige architectuur die 99,99999 procent beschikbaarheid van gegevens levert. Tot slot onthullen HPE en Google Cloud een samenwerking om hybrid cloud voor containers te leveren - met keuze voor as-a-Services. Dit wordt gemeld tijdens de HPE Discover 2019 conferentie.

Bedrijven die digitale transformatie omarmen, verplaatsen volgens HPE kritische workloads naar de cloud en zijn op zoek naar een steeds diverser portfolio van intelligente en automatiseringsservices en infrastructuurplatformen die de keuze vereenvoudigen om hun cloudervaring te verbeteren. Organisaties investeren in meerdere clouds, maar ze missen volgens HPE vaak de operationele consistentie. Bovendien moeten al deze gegevens en technologie, ongeacht het implementatiemodel, worden beheerd en organisaties naderen snel beperkingen zonder automatisering. Ze moeten de fysieke en meerdere cloud omgevingen overbruggen om behendigheid en schaalbaarheid te bereiken en gelijke tred houden met de datagedreven bedrijven van vandaag aldus HPE.

Infrastructuur

"HPE heeft een voortrekkersrol gespeeld in dit nieuwe gegevensparadigma", zegt Phil Davis (foto), President van Hybrid IT en Chief Sales Officer, HPE. "HPE biedt een hybride cloudpad voor klanten met geavanceerde analytics en machine learning, waarmee ze de last van het beheer van de infrastructuur kunnen verlichten, digitale transformatie mogelijk maken en groei versnellen. Samen kunnen automatisering en composability bedrijfsdoelen ondersteunen, efficiëntie verhogen en organisaties in staat stellen om competitiever te zijn. "

Verbreding van de composable portfolio van HPE

HPE introduceerde drie jaar geleden een configureerbare infrastructuur en is gegroeid met zijn vlaggenschip HPE Synergy-aanbod. Het gaat hierbij om een groei van 78 procent op jaarbasis en meer dan 3.000 klanten. HPE-configureerbare infrastructuur biedt volgens de vendor een consistent bedieningsmodel voor gevirtualiseerde, gecontaineriseerde en bare-metal-toepassingen, zodat klanten vloeiende pools van rekenkracht, opslag en netwerken kunnen samenstellen met hun keuze aan softwarestacks. 

Klanten die HPE Synergy gebruiken profiteren volgens de leverancier van:

25% lagere IT-infrastructuurkosten door het elimineren van over-provisioning en gestrande capaciteit

71% minder personeelstijd per serverimplementatie en 30% hogere productiviteit van het app-team door verhoging van de operationele efficiëntie en snelle inzet van IT-middelen

60% efficiëntere IT-infrastructuurteams door complexiteit en handmatige taken te verminderen

Tegenwoordig breidt HPE zijn samenstellingsstrategie uit om IT-organisaties in staat te stellen bestaande HPE ProLiant DL 360/380/560 Gen10 rack-gebaseerde servers om te zetten in een configureerbare infrastructuur voor geautomatiseerde implementatie, schaal en beheer voor elke workload. HPE's verbeterde Composable Cloud- oplossing, gebouwd op HPE OneView IT-infrastructuurbeheer en HPE Composable Fabric-netwerkoplossing, zal bestaande en nieuwe HPE ProLiant DL-klanten in staat stellen snel workloads in een configureerbare rackomgeving te implementeren en te schalen, en hun keuze voor cloud-, virtualisatie-, of containerstapels. Hierdoor kunnen klanten hun investering in hun infrastructuurplatform beschermen, aldus HPE.

SimpliVity

Voor organisaties met veeleisende toepassingen, zoals bedrijfskritieke database- en datawarehouse-applicaties, introduceert HPE HPE Nimble Storage dHCI, een platform met hyperconverged infrastructure (dHCI) dat de eenvoud van hyperconverged combineert met de flexibiliteit van een geconvergeerd systeem.

De nieuwe oplossing integreert hyperconverged control met de zelfsturende ervaring van HPE Nimble Storage en de HPE ProLiant server.

HPE Nimble Storage dHCI vereenvoudigt volgens de leverancier het VM-beheer radicaal met de flexibiliteit om onafhankelijk computing en opslag te schalen, en een veerkrachtige architectuur die 99.9999% beschikbaarheid van gegevens en sub-milliseconden van latency levert.

HPE InfoSight AI toepassingen ondersteunen HPE Nimble Storage dHCI waardoor er een intelligent platform beschikvaar is waarmee bedrijven sneller apps kunnen implementeren, veeleisende apps kunnen ondersteunen en tijd en middelen kunnen optimaliseren aldus HPE.

Er zijn verschillende verbeteringen voor edge- en remote office-gebruik in HPE SimpliVity, waaronder:

Het nieuwe HPE SimpliVity 325-model dat ideaal is voor externe kantoren of locaties met beperkte ruimte en biedt een zeer compacte, schaalbare 1U-behuizing met een AMD EPYC CPU-processor en flash-opslag

Het nieuwe HPE SimpliVity 380 storage geoptimaliseerde knooppunt dat lange termijn opslag biedt, met een systeem met grote capaciteit om kopieën van multi-site HPE SimpliVity-implementaties centraal te aggregeren

Geautomatiseerde configuratie van Aruba switches tijdens de implementatie van nieuwe HPE SimpliVity HCI-knooppunten

Nimble Storage

Voor organisaties met veeleisende toepassingen, zoals bedrijfskritieke database- en datawarehouse-applicaties, introduceert HPE HPE Nimble Storage dHCI, een platform met hyperconverged infrastructure (dHCI) dat de eenvoud van hyperconverged combineert met de flexibiliteit van een geconvergeerd systeem. De nieuwe oplossing integreert hyperconverged control met de zelfsturende ervaring van HPE Nimble Storage en de HPE ProLiant server.

HPE Nimble Storage dHCI vereenvoudigt het VM-beheer radicaal met de flexibiliteit om onafhankelijk computing en opslag te schalen, en een veerkrachtige architectuur die 99.9999% beschikbaarheid van gegevens en sub-milliseconden van latency levert. Powered by HPE InfoSight, HPE Nimble Storage dHCI is een intelligent platform waarmee bedrijven sneller apps kunnen implementeren, veeleisende apps kunnen ondersteunen en tijd en middelen kunnen optimaliseren. 

Equinix

In het kader van een voortdurende samenwerking tussen HPE en Equinix kunnen klanten die gebruikmaken van Equinix datacenterfaciliteiten die op zoek zijn naar testen en ontwikkeling op cloud-basis, back-up en herstel of noodherstel, in de Equinix Marketplace transacties uitvoeren om gegevens als een Service gebaseerd op HPE Cloud Volumes. HPE Cloud Volumes zijn beschikbaar via snelle connectiviteit om te berekenen in Equinix-datacenters.

HPE en Google Cloud

HPE en Google Cloud hebben hun strategisch partnerschap uitgebreid om klanten hybride cloudoplossingen te bieden. Voortbouwend op de HPE gevalideerde ontwerpen die in april 2019 werden aangekondigd, onthullen HPE en Google Cloud een samenwerking om een echte hybride cloud voor containers te leveren- met keuze voor as-a-Service levering. Daarnaast zal HPE advies- en professionele diensten aanbieden om de acceptatie van hybride clouds te versnellen. 

Anthos

De hybride cloudoplossing biedt de Anthos van Google Cloud in combinatie met HPE's on-premises infrastructuur, HPE Cloud Data Services en HPE GreenLake.

Het gecombineerde aanbod brengt Google Cloud's Anthos samen met HPE ProLiant en HPE Nimble Storage on-premises. In het derde kwartaal van dit jaar kont HPE Cloud Volumes als storage service voor Google Cloud Platform en andere public cloud omgevingen beschikbaar. Daarnaast is HPE van plan HPE GreenLake voor Anthos van Google Cloud aan te bieden om de volledige hybride cloud as-a-Service te leveren. Deze hybride cloudoplossing biedt volgens HPE IT-waarde met bi-directionele gegevens en mobiliteit van workloads toepasingen, multi-cloud flexibiliteit, uniform hybrid beheer en de keuze om de hybride cloud as-a-Service te gebruiken.

Echte hybride cloud maakt volgens HPE belangrijke use cases mogelijk, waaronder het moderniseren van applicaties in op containers gebaseerde implementaties, waardoor ontwikkelaars in de cloud kunnen ontwikkelen met de flexibiliteit om de applicatie on-premises te implementeren, te beschermen en te herstellen in de cloud, en de flexibiliteit te bieden om te draaien toepassingen in meerdere clouds.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud