Wouter Hoeffnagel - 19 juni 2019

KPN rolt glasvezelnetwerk in Den Haag sneller uit

KPN gaat de uitrol van glasvezel in Den Haag versnellen. Ten minste 80.000 huishoudens in verschillende wijken van Den Haag worden tot eind 2021 aangesloten op het open netwerk van KPN. Dit maakt deel uit van KPN's strategie om de uitrol van glasvezel in heel Nederland te versnellen en deze toekomstvaste technologie massaal aan te leggen.

Verspreid over heel Nederland verwacht KPN tegen het eind van dit jaar gemiddeld in meer dan 50 gebieden tegelijkertijd actief te zijn. In Benoordenhout en Ypenburg werd eerder al glasvezel aangelegd door KPN. Begin juli starten de werkzaamheden in het Regentessekwartier, wat de start vormt van het opschalen van de uitrol in Den Haag. "KPN bouwt hard aan de digitale snelweg van Nederland zodat klanten het volle potentieel van de gigabit samenleving kunnen gaan ervaren", zegt Joost Steltenpool, programmamanager Glasvezel bij KPN. "Dat betekent dat we de komende jaren massaal glasvezel in Nederland verder gaan aanleggen, in Den Haag en heel veel andere Nederlandse gemeenten."

Uitrol versnellen

De maatschappij is in toenemende mate aan het digitaliseren en klanten stellen steeds hogere eisen aan hun vaste internetverbinding. KPN speelt hierop in met de uitrol van haar glasvezelnetwerk. De kwaliteit van de huidige verbinding en demografische factoren zijn voor KPN de belangrijkste overwegingen om de uitrol van glasvezel in Nederland te versnellen. KPN investeert jaarlijks 1,1 miljard euro in zijn digitale infrastructuur.

De markt voor de aanleg van aansluitnetwerken is in toenemende mate concurrerend. Partijen kunnen elkaar hierdoor tegenkomen bij de aanleg van glasvezelaansluitingen. Op locaties waar ook andere partijen actief zijn wil KPN de samenwerking aangaan om de overlast door graafwerkzaamheden te beperken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!