Datto breidt managementteam uit

20-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Datto breidt managementteam uit

Datto, leverancier van IT-oplossingen geleverd via managed service providers (MSP's), breidt het managementteam uit met drie nieuwe executives. Zij gaan het bedrijf ondersteunen bij de wereldwijde groei die het bedrijf doormaakt. Ook kondigt Datto een reeks productupdates aan die de prestaties van de oplossingen verbeteren en meer gebruiksgemak bieden.

Sanjay Singh gaat bij Datto aan de slag als Chief Sales Officer. Singh brengt ruim twintig jaar managementervaring mee en gaat zich richten op de wereldwijde go-to-market-strategie en -uitvoering van alle Datto-oplossingen. Daarnaast is Mark Simon aangesteld als Managing Director EMEA. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de groeiende EMEA-aanwezigheid van Datto. Simon bekleedde eerder diverse functies bij Toluna, waaronder die van Managing Director Noord-Amerika en Global Head of Products.

Singh en Simon sluiten zich aan bij Chris McCloskey, die eind 2018 al werd aangesteld als Customer Experience Officer van Datto. McCloskey richt zich op wereldwijd klantensucces, technische ondersteuning en klantervaring, en leidt implementatieteams.

1.500 nieuwe partners sinds begin 2019

"We zien veelbelovende groei voor onze partners en we verwachten dat onze nieuwe executives helpen de visie van Datto vorm te geven en te voldoen aan de verwachtingen van de markt", zegt Tim Weller (foto), CEO van Datto. "Meer dan achttien maanden na onze fusie met Autotask groeit ons ecosysteem nog steeds. Sinds het begin van 2019 meldden 1.500 nieuwe partners zich aan en we blijven hen helpen hun omzet op jaarbasis te laten groeien."

Productupdates

Naast een uitbreiding van het managementteam kondigt Datto ook meer dan twintig nieuwe producten en technologie-updates aan. Deze updates zijn aangekondigd op DattoCon19, de zevende editie van Datto's MSP-evenement. Alle updates zijn gericht op snellere prestaties en meer gebruiksgemak voor MSP's.

De updates omvatten onder meer 'Cloud Continuity for PCs', waardoor MSP's nog slechts één leverancier nodig hebben om alle bedrijfskritische gegevens op lokale pc's te beschermen. SIRIS 4 is als BCDR-oplossing (business continuity & disaster recovery) geoptimaliseerd voor MSP-efficiëntie met betere back-upmogelijkheden, hogere virtualisatieprestaties en een langere levensduur. Het volledig vernieuwde cloudmanagemenplatform Network Manager biedt een efficiënte lay-out en een auditlogboek om acties, evenementen en alerts vast te leggen.

Een andere update is de Autotask PSA-gebruikerservaring. Alle nieuwe accountdashboards geven een realtime samenvatting van accounts binnen het Autotask-CRM. Hierdoor hebben gebruikers direct inzicht in hun account en eventueel te ondernemen acties. Dankzij deze updates kunnen MSP's kritieke IT-problemen van hun klanten aanpakken en kansen creëren om hun managed services te laten groeien.

Meer informatie over de productupdates die Datto heeft aangekondigd zijn te vinden in deze blogpost

Terug naar nieuws overzicht