Cloud-monitoringsoftware ‘EcoStruxure IT Expert’ beschikbaar voor partners
25-06-2019

Cloud-monitoringsoftware ‘EcoStruxure IT Expert’ beschikbaar voor partners

Veel IT en datacenter professionals worstelen met de steeds groter wordende impact van hybride IT-omgevingen. Want hoe manage en beheer je lokale locaties, regionale datacenters én de centrale cloud op een behapbare manier? En wat doe je in het veel voorkomende geval dat de apparatuur in die verschillende datacenters van verschillende producenten is wat monitoring lastig maakt?

Om partners te helpen deze zorgen weg te nemen heeft Schneider Electric, wereldwijd specialist in energiemanagement en automatisering, EcoStruxure IT Expert ontwikkeld: cloud-gebaseerde beheersoftware waarmee leveranciers van IT-oplossingen nieuwe en terugkerende inkomsten uit hun diensten kunnen genereren door het beheren van datacenters en gedistribueerde IT- en edge-faciliteiten.

Met de speciaal op partners afgestemde applicatie wordt het een stuk eenvoudiger voor partners die gewend zijn om de serverruimte van hun klanten op een meer traditionele manier in de gaten te houden. Ze hoeven geen omslachtige werkwijze meer toe te passen met aparte netwerken voor apparatuur en speciale toegangsrechten. De klant kan met EcoStruxure IT Expert de partner toegang geven tot die ene beveiligde plek in de Schneider Cloud waar de informatie over zijn apparatuur centraal wordt opgeslagen. Zo kan een partner, zonder dat hij specifieke netwerken en tooling nodig heeft, vanuit dit door Schneider in de cloud ingerichte vendor-neutrale en multi-tenant platform, de monitoring voor een hele reeks klanten eenvoudig op zich nemen.

De voordelen op een rij

  • Wereldwijde zichtbaarheid. Krijg realtime inzicht in hybride IT-omgeving van de klant met zichtbaarheid vanaf één portaal.
  • Eenvoudige implementatie. Profiteer van een abonnementsmodel dat is geoptimaliseerd voor klanten van elke omvang.
  • Vendor-neutraal. Centraliseer het beheer van alle apparaten in een netwerk, inclusief apparaten die niet van Schneider Electric zijn.
  • Aanbevelingen op basis van analyses. Verbeter de infrastructuur van de klant door gebruikt te maken van benchmarks.
  • Vooruitzien op infrastructuurrisico’s. Beperk risico’s en genereer nieuwe zakelijke kansen door evaluaties uit te voeren van de kritieke bedrijfsmiddelen van de klant.

Optimaal uitgerust voor hybride omgevingen

EcoStruxure IT Expert is primair afgestemd op het managen van het type producten die Schneider Electric zelf voor de datacenterinfrastructuur levert. Dat wil zeggen: noodstroomvoorzieningen, koeling, omgevingssensoren, toegangsbewaking en aanverwante oplossingen. Simpeler gezegd: de hele datacenterinfrastructuur, behalve het netwerk. Het is geheel vendor-neutraal. Het is dus mogelijk om ook systemen van andere leveranciers te monitoren, zolang die één van de gebruikelijke managementprotocollen ondersteunen.

Belangrijk is ook dat bij de ontwikkeling van IT Expert rekening is gehouden met de onstuitbare trend dat de IT-infrastructuur van klanten steeds diffuser wordt. Dat wil zeggen: steeds meer hybride – met een combinatie van private en publieke clouds – en ook steeds meer gedistribueerd over meerdere vestigingen. En dat meer dataverwerking weer vaker lokaal, aan de randen van het netwerk plaatsvindt om IoT-toepassingen te ondersteunen. Dat vraagt om sterke monitoring- en beheermogelijkheden.

Gratis demo voor partners

Meer weten over de mogelijkheden die EcoStruxure IT Expert voor partners uw bedrijf kan bieden? En hoe u die kunt integreren in uw dienstverlening?

Vraag nu een gratis demo aan op onze website: https://www.apc.com/nl/en/campaign/ecostruxure-it-partners.jsp

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter