Wouter Hoeffnagel - 20 juni 2019

Vier het belang van verbondenheid op Wereld Wi-Fi Dag

Vier het belang van verbondenheid op Wereld Wi-Fi Dag image

In onzekere tijden zijn mensen op zoek naar verbinding. Verbinding met hun naasten, met hun omgeving en met de wereld. Vandaag is het Wereld Wi-Fi Dag. Die dag is niet ingesteld om een digitale technologie te vieren, maar om stil te staan bij het sociale en economische belang van een technologische verworvenheid die mensen samenbrengt.

"Het belang van verbinding kan niet voldoende benadrukt worden. Wifi is het perfecte, snelle en kosteneffectieve middel om verbondenheid te realiseren. Het is vaak de levenslijn voor economieën en samenlevingen om elkaar te vinden en kennis en welvaart te delen. Dat geldt voor de grote nationale en internationale vraagstukken, maar ook voor lokale gemeenschappen en bedrijvigheid", zegt Spencer Hinzen (foto), Sales Director bij Ruckus Networks.

'Tijdig inspelen op digitale ontwikkelingen'

"Internet heeft bijvoorbeeld de reputatie dat het de retail onder zware druk heeft gezet. De afgelopen jaren zijn er veel traditionele retailers omgevallen en vertonen winkelstraten lege etalages. Verondersteld werd dat wie online kan shoppen, geen behoefte meer heeft aan fysieke winkels. Dat is inmiddels een achterhaald idee. Het zijn met name de bedrijven die niet tijdig inspeelden op digitale ontwikkelingen, die het lastig kregen."

"Inmiddels zien we dat digitale technologie juist de positie van retailers kan versterken. Met name de connectiviteit die wifi biedt, helpt bedrijven de band met bestaande en potentiële klanten te versterken. Het wifi-netwerk fungeert als extra service voor klanten en biedt de mogelijkheid om de dienstverlening heel precies af te stemmen op de wensen van klanten."

"Datzelfde is van toepassing op grotere gemeenschappen. Dankzij een Smart City-concept, ondersteund door een robuust en betrouwbaar wifi-netwerk, kunnen stad- en wijkbestuurders hun burgers en bedrijven beter van dienst zijn en kunnen beleid en activiteiten afgestemd worden op de daadwerkelijke behoeften en bewegingen.”

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!