ESET Nederland gaat samenwerking aan met Cyberveilig Nederland

21-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

ESET Nederland gaat samenwerking aan met Cyberveilig Nederland

ESET Nederland sluit zich aan bij Cyberveilig Nederland. Met deze samenwerking hopen de partijen voor meer transparantie en kwaliteit te zorgen op gebied van cybersecurity.

Cyberveilig Nederland, opgericht op 1 juni 2018, is de eerste belangenorganisatie voor cybersecuritybedrijven in Nederland en telt bijna 50 leden. De organisatie legt de nadruk op de kansen die cybersecurity biedt en niet alleen het gevaar. Zo heeft Cyberveilig Nederland een woordenboek ontwikkeld waarin cybersecuritytermen op een begrijpelijke manier worden uitgelegd en een keurmerk voor securitydiensten en -producten in het leven geroepen. Ook onderhoudt de belangenorganisatie contact met Tweede Kamerleden. Hiervoor krijgt Cyberveilig Nederland inbreng van leden, waaronder KPN Security, Fox-IT en Northwave. Ook ESET Nederland treedt nu toe tot de belangenorganisatie.

'Nederland veiliger maken'

Dave Maasland (foto), CEO van ESET Nederland, stelt dat samenwerking tussen bedrijven en organisaties cruciaal is om Nederland veiliger te maken. "We zijn geen concurrenten", zegt Maasland. "We staan allemaal aan de goede kant van de streep. De 'bad guys' zijn onze tegenstanders. Samenwerking is de enige manier om een vuist te maken en sterk te staan."

In de samenwerking met Cyberveilig Nederland richt ESET zich op drie pijlers:
Meer onderlinge samenwerking tussen bedrijven in de branche. Door te praten en kennis uit te wisselen kan de positie van cybersecurity worden verstekrt.
Meer aandacht voor basis beveiligingsmaatregelen en -hygiëne, zodat bedrijven zich makkelijker kunnen vasthouden aan richtlijnen.
Het verbeteren van opleiding en educatie belangrijk. Niet alleen voor de algemene gebruiker, maar juist ook voor bedrijven vanuit andere sectoren.

'Samenwerken als sector'

Cyberveilig Nederland is blij met de toevoeging van ESET aan hun ledenbestand. Petra Oldengarm, directeur van Cyberveilig Nederland: "Alleen door samen te werken als sector kunnen we Nederland digitaal veilig maken. Daarom zijn we blij met ESET als nieuw lid: zij dragen niet alleen de kernwaarden van Cyberveilig Nederland uit, maar willen ook een actieve rol spelen in de verschillende initiatieven van de vereniging."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security