Dell, HP, Microsoft en Intel verzetten zich tegen importtarieven VS op laptops en tablets

20-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Dell, HP, Microsoft en Intel verzetten zich tegen importtarieven VS op laptops en tablets

Dell Technologies, HP, Microsoft en Intel spreken zich uit tegen het voorstel van de Amerikaanse president Trump om op Chinese laptops en tablets importtarieven te heffen. De bedrijven waarschuwen dat de voorgestelde importtarieven de prijzen van de apparaten in de Verenigde Staten (VS) zullen verhogen.

In een gezamenlijke verklaring stellen de vier bedrijven dat de importtarieven de Chinese handelspraktijken die de Amerikaanse overheid wil bestrijden niet adresseren, terwijl zij wel schade toebrengen aan Amerikaanse consumenten en de industrie.

Prijsverhoging van 19%

De partijen wijzen op een onderzoek van Consumer Technology Association, waaruit blijkt dat de handelstarieven de verkoopprijs van laptops en tablets in de VS met tenminste 19% zal verhogen. Voor de gemiddelde laptop of tablet komt dit neer op 120 dollar. Dell, HP, Microsoft en Intel waarschuwen dat een dergelijke prijsverhoging laptops 'onbereikbaar maakt voor de meeste van onze prijsbewuste klanten'.

Microsoft heeft samen met Nintendo of America en Sony Interactive Entertainment een tweede verklaring gepubliceerd, meldt Reuters. De partijen waarschuwen dat importtarieven op gameconsoles innovatie kunnen hinderen, wat de belangen van consumenten schaadt en duizenden banen in gevaar brengt.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware