HPC Consortium maakt ambities bekend

21-06-2019 | door: Redactie

HPC Consortium maakt ambities bekend

Vier partijen hebben de handen ineengeslagen om tegen lage exploitatiekosten, mede door een lage energie footprint, razendsnelle dataverwerking en opslag toegankelijk te maken voor wetenschap, universiteiten, overheden, industrieën en bedrijfsleven. 

Het betreft het Nederlandse Data Competence Center & Datalab Bytesnet d’ROOT uit Groningen en de wereldwijd opererende organisaties FTL Systems en DDN Systems. De vierde partij is Asperitas, gehuisvest in Haarlem, Nederland. Met de technologie genaamd ‘Immersed Computing’, moeten ze zorgen voor baanbrekende resultaten op het gebied van duurzaamheid en kostenbesparingen binnen datacenters zo meldt Bytesnet.

De ambitie van het HPC Consortium is groot. De geconstateerde uitdaging in de markt is dat veel partijen, waaronder de wetenschap, universiteiten, ziekenhuizen en de entertainment industrie behoefte hebben aan superrekenkracht en dataopslag. Voor veel van deze partijen zijn de afzonderlijke investeringen te groot. Door de investering over meerdere belanghebbenden te verdelen én te zorgen voor de juiste mix van lage energiekosten en optimale prestaties is Big Data verwerking en opslag nu mogelijk voor meerdere marktpartijen.

Lees meer details op de site van Bytesnet.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter