Getuige in rechtbank: HP Autonomy integratie was een shitshow

23-06-2019 | door: Redactie

Getuige in rechtbank: HP Autonomy integratie was een shitshow

Een voormalige HP senior director zei tijdens een getuigenis in het Londense High Court dat de post-buyout integratie van het Britse softwarebedrijf Autonomy door de IT-gigant intern werd aangeduid als een shitshow. Dit meldt The Register.

Manish Sarin, die in 2010 bij HP kwam werken, getuigde onlangs Londen dat hij de term meermaals had gebruikt in verband met de integratie van Autonomy in de software business unit van HP. Shit show is een Amerikaanse 'slang' woord voor een situatie of gebeurtenis gekenmerkt door chaos of controverse.

Autonomy, een Britse leverancier van software voor het bijhouden van ongestructureerde gegevens dat werd opgericht door Mike Lynch, werd door HP ingelijfd om zijn verschuivende focus naar software te ondersteunen. De deal bleek echter geen succes; na een jaar had HP driekwart van de waarde van Autonomy afgeschreven. HP, nu HPE, stelt te zijn misleid door Lynch en zijn managers over de financiële situatie en de groeivooruitzichten van Autonomy. Lynch en Whitman staan nu tegenover elkaar waarbij het er pittig aan toe gaat.

Lees verder alle details in The Register die de rechtszaak nauw volgt. Er is over Autonomy een apart dossier aangemaakt.

Terug naar nieuws overzicht
Software