Orange Business Services en Cisco ontwikkelen nieuwe SD-LAN

Orange Business Services en Cisco ontwikkelen nieuwe SD-LAN

24-06-2019 | door: Witold Kepinski

Orange Business Services en Cisco ontwikkelen nieuwe SD-LAN

Orange Business Services en Cisco co-innoveren om klanten te helpen met het transformeren van hun local area network (LAN) naar meer flexibele en krachtige software defined LANs (SD-LAN).

Voortbouwend op hun bestaande relatie en SD-WAN-klantsuccessen, zullen Orange en Cisco samenwerken met klanten om SD-LAN-oplossingen te ontwikkelen in haar Open Labs-programma. Deze oplossingen zullen toegesneden zijn op de zakelijke uitdagingen van klanten en omtrent netwerkautomatisering, analyse en beveiliging. De Orange Open Labs bieden een wereldwijde mix van fysieke en virtuele middelen voor innovatie en ontwikkeling. Dit helpt bedrijven hun toekomstige connectiviteits- en prestatiemogelijkheden in een veilige en beveiligde omgeving te verkennen. Tachtig procent van hen gebruikt het Open Lab voor een SD-WAN proof of concept (PoC) om SD-WAN-pilots met Orange Business Services uit te rollen.

“We kijken ernaar uit om de wendbaarheid en schaalbaarheid van SD-LAN te benutten. Door gebruik te maken van ons bewezen succes met Flexible SD-WAN willen we een end-to-end netwerkreis maken in een geoptimaliseerde, aanpasbare bedrijfsnetwerkomgeving”, zegt Pierre-Louis Biaggi, vicepresident Connectivity Solutions bij Orange Business Services.

Een zelforganiserend netwerk
De niet-aflatende groei van apparaten, mobiele apps en data legt een enorme druk op het traditionele netwerk, waardoor de complexiteit en de toegangseisen dramatisch toenemen. De SD-LAN creëert een centraal beheerde bedrade en draadloze netwerkarchitectuur, die eenvoudiger te integreren, te bedienen en uit te voeren is, waardoor bedrijven sneller en slimmer kunnen werken. SD-LAN biedt altijd en overal veilige toegang op elk apparaat en een excellente gebruikerservaring.

“Met de exponentiële groei van gebruikers en apparaten en opslag van gegevens in meerdere cloudomgevingen, willen bedrijven veiligheid en optimale applicatie-ervaringen. En tegelijkertijd de kosten verlagen,” zegt Sachin Gupta, senior vicepresident productbeheer Enterprise Networking bij Cisco. “Voortbouwend op onze samenwerking met Orange rond Intent-based Networking, breiden we nu uit van SD-WAN naar SD-LAN, waardoor segmentatie van meerdere domeinen, automatisering en analyse mogelijk wordt.”

Voor campus Wi-Fi-netwerken behandelt SD-LAN implementatie- en zichtbaarheidsproblemen. De oplossing kan diensten, toegang en gebruik op netwerken effectief monitoren en anticiperen op essentiële upgrades. SD-LAN biedt een zeer veilige identiteitsgestuurde toegang en herkent gebruikers, dingen en apparaten die toegang willen tot het netwerk. Toegang kan worden verleend of ingetrokken via onder andere wifi-groepen voor gasten.

Met IoT en het voorspelde enorme aantal verbonden apparaten zal het identificeren van apparaten en gebruik van het grootste belang zijn. SD-LAN maakt segmentering mogelijk op basis van het verbonden apparaat, waardoor groepen en afdelingen eenvoudig kunnen worden gesegmenteerd. Dit verbetert het toegangsbeheer voor beveiliging, prestaties en toegangsprioriteitmanagement.

Terug naar nieuws overzicht