Red Hat ziet meer vraag naar abonnementen voor applicatie development

24-06-2019 | door: Redactie

Red Hat ziet meer vraag naar abonnementen voor applicatie development

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, heeft de resultaten bekend gemaakt van het eerste kwartaal van boekjaar 2020 dat afliep op 31 mei 2019. De totale omzet in het eerste kwartaal is 934 miljoen dollar, een toename van 15 procent ten opzichte van een jaar eerder, of 18 procent op basis van constante valuta. Het GAAP net income in het eerste kwartaal komt uit op $141 miljoen, of $0,76 per aandeel (“EPS”) tegen $113 miljoen, of $0,59 per diluted EPS in dezelfde periode een jaar eerder. In het net income in het eerste kwartaal is een belastingvoordeel van $13,2 miljoen inbegrepen die voornamelijk voortkomt uit een intra-entity transfer van assets.

“We blijven het potentieel van ontwikkelaars en enterprises ontsluiten waardoor onze klanten de nieuwe generatie IT-infrastructuren en -applicaties kunnen bouwen,” aldus Jim Whitehurst (foto), President en Chief Executive Officer van Red Hat. "De interesse van klanten in Red Hat-technologieën is robuust. Zo trok de Red Hat Summit, waar we de algemene beschikbaarheid van Red Hat Enterprise Linux 8 en OpenShift bekendmaakte, meer dan 9.000 bezoekers. Het enthousiasme tijdens het event was groot en werd ook zichtbaar in het kwartaal doordat we meer dan 90 nieuwe OpenShift-klanten konden verwelkomen.”

De omzet afkomstig uit abonnementen in het eerste kwartaal bedraagt $815 miljoen, een toename van 15 procent ten opzichte van een jaar eerder, of 18 procent op basis van constante valuta. De omzet uit abonnementen in het eerste kwartaal bedraagt 87 procent van de totale omzet. De omzet uit diensten in het verslagkwartaal is $119 miljoen, een toename van 17 procent ten opzichte van een jaar eerder, of 22 procent op basis van constante valuta.

De omzet uit abonnementen voor infrastructuur-gerelateerde oplossingen voor het kwartaal bedraagt $580 miljoen, een toename van 11 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, en 14 procent op basis van constante valuta. De omzet uit applicatieontwikkeling-gerelateerde technologieën en andere nieuwe technologieën in het verslagkwartaal bedraagt $235 miljoen, een toename van 24 procent ten opzichte van het voorgaande jaar en 29 procent op basis van constante valuta.

Het GAAP operating income voor het eerste kwartaal bedraagt $132 miljoen, een stijging van 18 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Na aanpassing van diverse vergoedingen en kosten bedraagt het non-GAAP adjusted operating income voor het eerste kwartaal $202 miljoen, 20 procent meer dan een jaar eerder. De GAAP operating marge bedraagt 14,1 procent en de non-GAAP operating marge 21,7 procent.

Na correctie voor diverse vergoedingen en kosten bedraagt het adjusted net income volgens de non-GAAP-methode in het verslagkwartaal $186 miljoen, of $1,00 diluted EPS tegen $133 miljoen, of $0,72 per aandeel in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De operating cashflow komt het eerste kwartaal uit op $460 miljoen, een toename van 33 procent ten opzichte van een jaar eerder. De non-GAAP operating cash flow bedraagt $474 miljoen, een toename van 37 procent ten opzichte van een jaar eerder. De totale, cash equivalents en investeringen op 31 mei 2019 bedragen $2,7 miljard.

Aan het einde van het eerste kwartaal bedroeg de total deferred revenue $2,8 miljard, een toename van 14 procent ten opzichte van het kwartaal een jaar eerder. De negatieve impact op de total deferred revenue door wisselkoersschommelingen bedraagt $57 miljoen op jaarbasis. Op basis van de constante wisselkoersen zou de total deferred revenue op jaarbasis met 17 procent gestegen zijn.

Vanwege de lopende transactie met de International Business Machines Corporation houdt Red Hat geen conference call om de bedrijfsresultaten van het eerste kwartaal van boekjaar 2020 toe te lichten en geeft het tevens geen vooruitzichten voor de rest van het boekjaar.

Terug naar nieuws overzicht
Software