Fortinet lanceert Secure SD-Branch

24-06-2019 | door: Redactie

Fortinet lanceert Secure SD-Branch

Fortinet, speler in geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert de Secure SD-Branch. Dit is een oplossing voor filialen die bescherming biedt voor de rand van het WAN en het toegangsnetwerk. Geografisch verspreide organisaties krijgen daarmee de beschikking over netwerkfunctionaliteit die door de beveiliging wordt aangestuurd, aldus Fortinet.

Secure SD-Branch breidt de beveiliging van de Fortinet Security Fabric en de voordelen van SD-WAN uit naar de netwerktoegang door het beheer van het WAN en de beveiliging samen te brengen binnen één platform. Deze integratie biedt organisaties krachtiger beveiliging en verbeterd overzicht, reduceert de complexiteit, verbetert de flexibiliteit en prestaties van het netwerk en zorgt voor lagere IT-kosten aan de randen van het netwerk zo beweert Fortinet.

 Naast een verbeterde integratie van LAN- en WAN-platforms kunnen organisaties daarmee profiteren van:

Ingebouwde beveiliging: FortiGate breidt zijn next generation firewall (ngfw)-services uit naar de netwerklaag door integratie van het beheer van het draadloze netwerk en switches. De oplossing biedt de mogelijkheid van network access control (NAC) met FortiGate als sensor. Dit verbetert de discovery en het overzicht en maakt het mogelijk om onregelmatigheden te detecteren rond apparaten die met het filiaalnetwerk zijn verbonden.

Vereenvoudigd beheer: Een implementatie zonder de noodzaak van menselijke tussenkomst en ingebouwde beheermogelijkheden die via een centrale locatie kunnen worden bediend vereenvoudigen de inzet van Secure SD-Branch binnen filialen. De flexibele architectuur biedt schaalbare ondersteuning voor filialen van alle omvang en hun toekomstige groei.

Lagere totale eigendomskosten: Organisaties hoeven geen licenties en sensoren voor het netwerkverkeer aan te schaffen. Daarnaast profiteren ze van vereenvoudigd dagelijks beheer op basis van minder interfaces. Secure SD-Branch kan bovendien in een kort tijdsbestek worden geïmplementeerd, zodat organisaties tijd en geld besparen.

Fortinet Security Fabric 

Fortinet beziet het netwerk vanuit een beveiligingsperspectief. Via zijn Fortinet Security Fabric biedt het klanten netwerkfunctionaliteit die door de beveiliging wordt aangestuurd. Met zijn nieuwe oplossing Secure SD-Branch stelt Fortinet organisaties in staat om hun geografisch verspreide filialen eenvoudig te beheren en consistent te beveiligen. Daarmee kunnen zij hun reikwijdte uitbreiden van het SD-WAN naar de toegangslaag.

Terug naar nieuws overzicht