Bechtle meldt te groeien ondanks pittig Bloomberg artikel

24-06-2019 | door: Witold Kepinski

Bechtle meldt te groeien ondanks pittig Bloomberg artikel

Bechtle meldt verder te groeien ondanks dat een Bloomberg artikel meldt dat het bedrijf zijn groeiverwachtingen zou temperen. Dat leidde tot een daling van het aandeel van Bechtle.

Bechtle meldt in een verklaring het volgende:

Op vrijdagmiddag 14 juni 2019 kwam ons aandeel onder zware druk te staan en had meer verloren dan 12% bij het sluiten van de handel. Deze daling vond plaats kort na de publicatie van een artikel van de persbureau Bloomberg. We gaan ervan uit dat het artikel met de kop "Bechtle aanzienlijk verwacht lagere autonome groei in 2019 "werd verkeerd begrepen als een" winstwaarschuwing ".

Dit artikel was gebaseerd op een interview met Dr. Thomas Olemotz (foto, red), CEO, Bechtle AG. Het is onze mening dat dit artikel geen correcties bevat in de verklaringen die eerder tijdens het belastingjaar zijn afgelegd jaar 2018 conferentie in maart of de driemaandelijkse rapportconferentie in mei 2019.

We hebben bevestigd dat we het zeer hoge niveau van organische groei waarschijnlijk niet zullen kunnen handhaven gezien in de voorgaande jaren en in het eerste kwartaal van 2019 van meer dan 15 procent, met name tegen de achtergrond van een verslechterende economische omgeving. Ongeacht dit potentieel lagere organische
groei, we blijven echter een zeer sterke groei verwachten van meer dan 10 procent voor 2019 fiscaal jaar.

Acquisities vormen sinds onze introductie een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie 1993 en onze voorspelling is niet veranderd sinds het voor het eerst werd gepubliceerd in maart 2019. Er is en is nooit een reden geweest om onze verwachtingen voor 2019 te temperen of zelfs te corrigeren.

De uitspraken in het eerste kwartaal die meldden dat de activiteiten in het tweede kwartaal zullen goed blijven (toplijn in de maanden tot nu toe) blijven ook geldig.
Transparante en betrouwbare communicatie ligt ons na aan het hart en we betreuren het dat er een kop was een dergelijk effect op de aandelenkoers.

Samengevat:

We verwachten dat onze inkomsten en winst in 2019 aanzienlijk zullen blijven groeien.

Volgens de berekeningen van vandaag moeten de groeicijfers ruim boven de 10% liggen.

We zien momenteel geen reden om de prognose die we al eerder hebben gecommuniceerd, te wijzigen tegen de achtergrond van de business development van het jaar.

Terug naar nieuws overzicht