Cognizant regelt Facebook moderatie rond geweldadige content

24-06-2019 | door: Redactie

Cognizant regelt Facebook moderatie rond geweldadige content

Cognizant regelt de Facebook moderatie rond gewelddadige content voor komende twee jaar waarmee het bedrijf 200 miljoen dollar verdiend, dus 100 miljoen dollar per jaar. De arbeidsomstandigheden in de moderatie centers zijn niet altijd even optimaal zo melden Amerikaanse media. De salarissen zijn voor Amerikaanse begrippen ook niet echt hoog.

Cognizant zal met personeel voor Facebook de gewelddadige, obscene en haatdragende content van het sociale mediaplatform gaan monitoren en aanpassen, volgens een rapport van The Verge.

The Verge meldt op basis van gedetailleerde verslagen van werknemers die geestelijk letsel hebben opgelopen als gevolg van urenlang te werken mey misselijkmakende beelden en video's.

Eerder publiceerde The Verge een artikel over een medewerkers van een Cognizant vestiging in Arizona, die weinig meer dan het minimumloon verdienen.

Onlangs is het Cognizant faciliteit in Tampa, Florida, onder de loep genomen waar werknemers zeiden dat ze veel van dezelfde kwalen leden als hun collega's uit Arizona. Het rapport bel het verhaal van Keith Utley, een voormalige Luitenant-commandant in de Amerikaanse kustwacht die daar de content moest modereren. Onder stress en voortdurend bezorgd over het verlies van zijn baan, waarmee hij zijn vrouw en twee dochters ondersteunde, stortte hij tijdens zijn werk ineen en stierf later, naar het schijnt door een hartaanval op 42-jarige leeftijd.

The Verge meldt dat het in het kantoor in Tampa pittig aan toe gaat, met vuistgevechten en diefstal van persoonlijke eigendommen. Sinds april zijn er twee claims voor seksuele intimidatie ingediend bij de faciliteit. Cognizant, karakteriseerde de kwesties die door het rapport werden aangevoerd als niet verschillend met andere kwesties op het gebied van werk en personeel in andere faciliteiten.

Terug naar nieuws overzicht