Redactie - 24 juni 2019

FedEx opnieuw de fout in met pakketje van Huawei

FedEx opnieuw de fout in met pakketje van Huawei image

Opnieuw is een pakketje gericht aan het Chinese Huawei niet door FedEx bezorgd. Het pakketje werd teruggestuurd naar de verzender. De Amerikaanse pakketbezorger spreekt van een 'operationele fout'.

FedEx erkent de fout. "Het pakket in kwestie is per ongeluk teruggestuurd naar de verzender. Wij bieden onze excuses aan voor deze operationele fout", zegt FedEx in een verklaring tegen Reuters. Een woordvoerder van Huawei bevestigt dat het gaat om een pakketje dat naar de Verenigde Staten (VS) is verstuurd, maar wil verder geen details geven over de inhoud.

Pakketjes omgeleid naar de VS

Eerder ging FedEx ook al de fout in met pakketjes van Huawei. Zo meldde Huawei in mei dat FedEx twee pakketten verzonden naar vestiging van Huawei in Azië heeft omgeleid naar de VS, zonder hier uitleg over te geven. Ook zou het logistieke bedrijf gepoogd hebben twee andere pakketten die vanuit Vietnam naar Huawei zijn verzonden om te leiden. FedEx erkende de fout, maar ontkende kwaad in zin te hebben.

Maury Donahue, een woordvoerder van FedEx, benadrukte dat FedEx geen verzoek van een derde partij heeft ontvangen om het pakketje om te leiden. Het bedrijf sprak van een geïsoleerd incident met een zeer klein aantal pakketten.

Gevolgen

De fout van FedEx kan mogelijk verstrekkende gevolgen hebben voor het bedrijf. Het Chinese dagblad Global Times meldt op Twitter dat FedEx door het incident mogelijk wordt toegevoegd aan een lijst met onbetrouwbare partijen die de belangen van Chinese bedrijven schaden. De Chinese overheid dreigde in mei al te werken aan een dergelijke lijst.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!