'Microsoft komt met opvouwbaar apparaat met Windows 10'

24-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

'Microsoft komt met opvouwbaar apparaat met Windows 10'

Microsoft werkt aan een Windows 10-gebaseerd opvouwbaar apparaat. Het apparaat krijgt twee schermen van 9 inch en een beeldverhouding van 4:3.

Dit meldt IHS Market aan Forbes op basis van informatie uit de leverancierketen van Microsoft. Het gaat om een apparaat dat onderdeel wordt van de Surface-productreeks van Microsoft. Het apparaat wordt gebaseerd op de Intel 10 nanometer system-on-a-chip (SoC) Lakefield. Naar verluid biedt het apparaat ondersteuning voor LTE en 5G.

Windows Core OS

Het apparaat draait een nieuwe versie van Windows 10 genaamd Windows Core OS (WCOS). Deze nieuwe versie biedt ondersteuning voor een dubbele interface. Op het apparaat kunnen Android-apps worden gedraaid en wordt ondersteuning geboden voor iCloud. Microsoft wil het apparaat naar verluid in het eerste kwartaal of de eerste helft van 2020 op de markt brengen.

Microsoft gaat met het apparaat de concurrentie aan met onder meer de opvouwbare smartphones Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X. Samsung verwacht de Galaxy Fold op korte termijn op de markt te brengen. De lancering werd eerder uitgesteld nadat recensisten tegen technische problemen aanliepen met voornamelijk het opvouwbare scherm. De lancering van de Mate X is eveneens uitgesteld; het apparaat wordt naar verwachting in september op de markt gebracht.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility