Redactie - 25 juni 2019

Reynaers Aluminium verbetert zijn opslagbeheer met Pure Storage

Reynaers Aluminium verbetert zijn opslagbeheer met Pure Storage image

Reynaers Aluminium, producent van aluminium oplossingen voor de woningbouw, heeft het flash-opslagsysteem van Pure Storage in gebruik genomen. Met het nieuwe opslagsysteem vermijdt Reynaers hoge onderhoudskosten én kan het de opslagcapaciteit eenvoudig verder uitbreiden. Het beheer van Reynaers’ vorige opslagsysteem werd te complex en vereiste vaak externe consultancy. Bovendien liepen de onderhoudskosten steeds verder op en kampte het bedrijf met een tekort aan opslagcapaciteit, terwijl het onderhoudscontract dit jaar afliep.

Op aanraden van Proact, een partner van Pure Storage, heeft Reynaers FlashArray geïmplementeerd, de 100% flash-opslagoplossing van Pure. Deze oplossing ondersteunt nu alle vestigingen van het bedrijf met in totaal 2.500 werknemers in 40 landen. Verder kan Reynaers de prestaties van zijn systemen nu op afstand volgen, en is het niet langer nodig externe partijen in te schakelen. Dit geeft de medewerkers meer controle, wat hun werk eenvoudiger en efficiënter maakt. Hoewel het datagebruik naar verwachting intensiever zal worden, gebruikt Reynaers momenteel slechts 25 procent van zijn opslagcapaciteit. Daardoor blijft er voldoende ruimte over om te groeien. Bovendien komen pieken in de responstijden niet meer voor; de responstijden bedragen nu minder dan een milliseconde.

Dankzij het Evergreen-model van Pure - opslag volgens het SaaS- en cloudprincipe - kan de aluminiumproducent de opslag op elk moment verder uitbreiden, ongeacht capaciteit, dichtheid, prestaties of functies, en dit zonder enige operationele onderbreking. Evergreen biedt Reynaers ook een economisch voordeel: het bedrijf kan zijn infrastructuur uitbreiden of upgraden zonder de huidige investering te verliezen.

De Pure-systemen die Reynaers nu gebruikt brengen elke 10 GB aan opslagruimte terug tot slechts 2,63 GB door gegevens te comprimeren en ontdubbelen. “In vergelijking met andere fabrikanten kun je met Pure de volledige capaciteit gebruiken zonder performanceverlies”, vertelt Patrick Elsen, ICT Infrastructure Manager bij Reynaers. “Voorheen moest je kiezen tussen snelle of minder snelle schijven, en dat hoeft met Pure niet: het is all-flash. Alles staat meteen op de juiste plaats, terwijl we vroeger af en toe een consultant moesten vragen om onze verdeling over die schijven te komen optimaliseren. Dat is allemaal niet meer nodig en we slapen met z’n allen dus wat beter.”

“We hebben Reynaers Aluminium opnieuw de teugels in handen gegeven”, stelt Theo Van Teylingen, regionaal directeur Benelux en Nordics bij Pure Storage. “Door hen de mogelijkheid te geven om de opslag intern te monitoren, te optimaliseren en te beheren, hebben de medewerkers een flinke zorg minder. Bovendien krijgt de business dankzij Evergreen ook een duidelijk aantoonbaar economisch voordeel.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!