Insight Enterprises neemt reseller PCM over

25-06-2019 | door: Witold Kepinski

Insight Enterprises neemt reseller PCM over

Insight Enterprises koopt voor 581 miljoen dollar zijn soortgenoot PCM, een leverancier van IT-producten en -diensten. PCM, gevestigd in El Segundo, Californië, is een aanbieder van multi-vendor technologie, waaronder hardware, software en services voor kleine, middelgrote en zakelijke / enterprise commerciële klanten, staats-, lokale en federale overheden en onderwijsinstellingen in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. 

"In de afgelopen vijf jaar heeft Insight aanzienlijke vooruitgang geboekt, waardoor onze onderneming is veranderd van een wederverkoper met toegevoegde waarde tot een gerespecteerde leverancier van wereldwijde oplossingen met diepgaande expertise op verschillende technologische gebieden die onze klanten aanzienlijke waarde bieden. Samen met PCM zullen we nog beter gepositioneerd zijn om te profiteren van onze investeringen in het oplossingsgebied door de toevoeging van meer technische en verkoopbronnen en toegang tot duizenden nieuwe klanten, vooral in het middensegment en zakelijke klantensegmenten", aldus Ken Lamneck (foto), CEO van Insight.

De combinatie van de twee organisaties vergroot volgens Lamneck het bereik van Insight in gebieden waar klanten het meest hulp nodig hebben: hun bedrijven positioneren voor toekomstige groei, hun dataplatforms transformeren en beveiligen, moderne en mobiele ervaringen voor hun personeel creëren en de inkoop van technologie optimaliseren. Samen zal de gecombineerde organisatie in staat zijn om partners wereldwijd een nog sterker verkoopteam te bieden, met meer voetafdrukken in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk, aldus Lamneck.

Insight verwacht tegen het einde van 2021 jaarlijkse kostensynergieën van ongeveer 70 miljoen dollar te realiseren, waarvan meer dan 50 procent zal worden gerealiseerd in de eerste twaalf tot achttien maanden, voornamelijk in verband met de consolidatie van IT- en leveringssystemen, en vastgoed en operationele integratie.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware