Maximo Ibarra neemt ontslag als CEO van KPN (update)

25-06-2019 | door: Witold Kepinski

Maximo Ibarra neemt ontslag als CEO van KPN (update)

KPN ceo Maximo Ibarra stopt per 30 september 2019 zijn werkzaamheden bij de Nederlandse telecomgigant. Zijn vertrek komt vlak na de 112 storing van maandag 24 juni maar KPN zegt dat het vetrek daarmee niks te maken heeft. KPN moet nu wel gaan uitleggen waarom die storing is veroorzaakt.

Maximo Ibarra neemt ontslag wegens dringende familiale redenen en gaat terug naar Italië, waar hij een nieuwe uitvoerende functie zal opnemen. Hij zal de komende drie maanden doorgaan met werken aan een effectieve overdracht van zijn taken naar een opvolger, die nog moet worden gezocht en aangesteld

Zijn ontslag staat los van het ondervonden netwerkuitval waardoor 112 diensten niet meer bereikbaar waren zo meldt KPN .

Maximo Ibarra, CEO van Koninklijke KPN, meldt in een persbericht: "Ik ben sinds 2017 bij KPN en benoemde in 2018 tot CEO. Ik betreur de timing, maar familie-redenen gaven me geen keus. Ik zal mezelf de komende maanden wijden om een naadloze overdracht naar mijn opvolger te verzekeren. "

Duco Sickinghe, voorzitter van de Raad van Commissarissen: meldt tevens in een persbericht: "De Raad van Commissarissen betreurt maar respecteert Maximo's besluit en aanvaardt zijn ontslag. Het bedrijf is in goede vorm en ligt goed op schema om zijn strategie waar te maken. We zijn bezig met het identificeren van de juiste opvolger van Maximo. We wensen Maximo het allerbeste in zijn toekomstige inspanningen. "

Update: Ibarra is volgens persbureau Bloomberg in gesprek met Comcast's Sky Italia over een topfunctie. De aanstelling is niet zeker; Comcast voert naar verluid ook met andere kandidaten gesprekken.

Terug naar nieuws overzicht