Witold Kepinski - 25 juni 2019

Cisco en Motiv ICT Security intensiveren hun samenwerking

Motiv ICT Security en Cisco intensiveren hun samenwerking om de gezamenlijke securitydienstverlening naar een nog hoger niveau te tillen. Motiv biedt als een van de eerste Managed Security Service Providers (MSSP) het volledige Cisco securityportfolio van producten en diensten aan.

Door het securityportfolio van Cisco te combineren met de innovatieve securitydiensten van Motiv, voldoet Motiv aan de vraag van haar klanten naar meer geïntegreerde cybersecuritydienstverlening. Klanten van Motiv krijgen daardoor naast het bestaande Motiv portfolio van best–of–breed oplossingen nu ook toegang tot een geïntegreerd cybersecurityplatform, wat organisaties in staat stelt om informatiebeveiliging efficiënter en effectiever in te richten.

Optimaal anticiperen op actuele cyberdreigingen

Het Cisco platform kan geïntegreerd worden met het Motiv Security Operations Center (SOC). Hierdoor heeft Motiv tevens toegang tot Cisco Talos, een van de grootste dreigingsinlichtingendatabases ter wereld. Motiv zet deze inlichtingen in om nog beter te anticiperen op nieuwe dreigingen. Een concrete toepassing is de cyber-no-fly-list, waarbij het Motiv SOC op basis van recente dreigingsinformatie geautomatiseerd preventieve beveiligingsoplossingen actualiseert en versterkt.

Aksel Dorèl, Algemeen Directeur van Motiv: “Als Motiv verhogen wij de digitale weerbaarheid van onze klanten met innovatieve cybersecuritydienstverlening. Door het volledige securityplatform van Cisco te adopteren brengen wij de volwassenheid van onze dienstverlening naar een hoger niveau. Dankzij platformintegratie en automatisering neemt de complexiteit af en worden de beheerlasten lager. Zo draagt de strategische samenwerking met Cisco bij aan de cyberveiligheid van onze klanten.”

Samenwerking gaat verder dan securitydienstverlening

Niet alleen op cybersecuritygebied werken Motiv en Cisco samen, maar ook op maatschappelijk vlak. Zo gaat Cisco onder meer deel uitmaken van het door Motiv geïnitieerde Consortium tegen Cyberpesten. Ook is een initiatief gestart waarin de Motiv Academy en de Cisco Networking Academy samen het groeiende tekort aan specialisten in de securitysector aanpakken.

Edwin Prinsen, Managing Director van Cisco Nederland: "De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in ons securityportfolio. Onze best-of-suite architectuurbenadering, gecombineerd met de veranderende markt vraagt om een partner die security in het DNA heeft. Bij eerdere projecten waren we onder de indruk van de kennis en de mentaliteit bij Motiv. Dit maakt Motiv voor ons de ideale partner om te kunnen voldoen aan de vraag en behoeftes van organisaties.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!