Security startup Bitsensor is failliet

25-06-2019 | door: Redactie

Security startup Bitsensor is failliet

Op 25 juni 2019 is Bitsensor B.V. te Eindhoven (Noord-Brabant) door de rechtbank in Den Bosch failliet verklaard nadat de surseance beëindigd is. Als curator is aangesteld mr R.A.M.L. van Oeijen. Het insolventienummer van deze zaak is F.01/19/194. De (hoofd)activiteit van Bitsensor B.V. is dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatietechnologie. Er zijn (nog) geen verslagen beschikbaar.

Bitsensor is opgericht door de jonge ethische hacker Ruben van Vreeland en Alex Dings (foto). Ze hebben toen een technologie ontwikkeld waarmee bedrijven binnen 50 milliseconden inzicht krijgen in de veiligheid van hun applicaties en data.

BitSensor heeft zogeheten self-protection technologie ontwikkeld, die verweven zit in de applicaties zelf en zo razendsnel hackers tegenhoudt. Daarnaast analyseert de BitSensor-software inbraaksporen en genereert het rapporten. Deze rapporten bevatten de aanvalsmethoden die bijvoorbeeld gebruikt zijn om gegevens te stelen of financiële transacties te doen.

In 2016 werd Bitsensor door IBM uitgeroepen tot Global Entrepreneur.

BitSensor had bij zijn start in 2017 vier mensen in dienst en verwachtte toen binnen twee jaar te groeien naar twintig man personeel. In 2017 werd 400.000 euro opgehaald in een investeringsronde geleid door Volta Ventures.

Softwarebedrijf Smile is nog in april 2019 een samenwerking aangegaan met BitSensor, waardoor gebruikers van haar software-oplossingen sneller hacks en cyberaanvallen kunnen detecteren en blokkeren. Daarnaast kan BitSensor sneller checken of de verwerking van persoonsgegevens volgens de regels gaat.

Terug naar nieuws overzicht