Scale Computing biedt appliances voor implementatie van edge computing

27-06-2019 | door: Redactie

Scale Computing biedt appliances voor implementatie van edge computing

Scale Computing, aanbieder van oplossingen voor edge computing, virtualisatie en hypergeconverged infrastructure (HCI) introduceert nieuwe appliances. Deze nieuwe serie maakt deel uit van de HC3-reeks.

De appliances zijn bedoeld voor organisaties die behoefte hebben aan een betrouwbare, eenvoudig te implementeren en betaalbare edge computing-infrastructuur. De modellen uit de HE500-serie bieden hen een makkelijk beheersbare en zelfherstellende high availability-oplossing. Ze zijn bij uitstek geschikt voor implementaties in het midden- en kleinbedrijf en op diverse, meerdere externe locaties van bedrijven in bijvoorbeeld de gezondheidszorg, retail en maakindustrie.

Edge computing verwijst naar een fysieke IT-infrastructuur die buiten de vier muren van het datacenter wordt ingericht, zodat organisaties storage- en rekencapaciteit kunnen gebruiken op elke gewenste locatie. Deze infrastructuur aan de netwerkrand maakt minimaal gebruik van hardware en wordt gebruikt voor het verzamelen, verwerken en reduceren van enorme hoeveelheden data. Deze data wordt vervolgens geüpload naar een centraal datacenter of naar de cloud.

De HE500-serie van Scale Computing omvat HCI-appliances met de ideale vormfactor, capaciteit en functionaliteit voor gebruik op externe locaties die de edge computing-mogelijkheden aanvullen met disaster recovery. Elk model kan snel worden geïmplementeerd en zowel lokaal als op afstand worden beheerd. De appliances zijn voorzien van zelfherstellende technologie die bijdraagt aan vrijwel directe fail-over en de downtime tot een minimum beperkt. De HE500-serie vertegenwoordigt daarmee een betaalbaar alternatief voor een traditionele disaster recovery-infrastructuur.

De HE500-appliances zijn verkrijgbaar als 1U rack-oplossing of tower-configuratie. De appliances worden geleverd met reguliere harde schijven of als een all flash- of hybride storage-oplossing. Al naar gelang het model bedraagt de RAM-capaciteit 32 GB of 64 GB. Organisaties kunnen daarnaast kiezen tussen 1GbE of 10GbE SFP+ netwerkinterfaces en drie processoropties.

00-appliances zijn per direct verkrijgbaar vanaf een adviesprijs van €4.900. De adviesprijs voor een complete cluster met drie nodes bedraagt €14.700.

Terug naar nieuws overzicht