Redactie - 27 juni 2019

Dassault Systèmes investeert in BioSerenity

Dassault Systèmes is deelnemer in een investeringsronde voor de start-up BioSerenity. Het gaat om een investeringsronde ter waarde van 65 miljoen euro. BioSerenity ontwikkelt efficiënte zorgoplossingen waaronder textiel dat is voorzien van sensoren.

Via online diensten kunnen deze meetgegevens worden geanalyseerd en worden patiënten bij chronische aandoeningen gediagnosticeerd en gemonitord. Drie andere bestaande investeerders, te weten BPI, Idinvest en LBO, hebben eveneens deelgenomen aan de nieuwe investeringsronde. Dassault Systèmes behoudt een zetel in de raad van bestuur van BioSerenity.

De investering zal onder andere worden gebruikt voor het verder ontwikkelen van de oplossingen van de start-up. Het bedrijf wil tevens nieuwe toepassingsgebieden ontwikkelen, naast de hart-, neurologische en slaapaandoeningen waar tot nu toe de focus op lag. Ook wil BioSerenity zijn internationale activiteiten verder uitbreiden. De start-up wil verder nieuwe oplossingen voor zorg-op-afstand ontwikkelen.

BioSerenity is opgericht in oktober 2014 en is gevestigd in Parijs. De start-up maakte al langere tijd deel uit van het zogeheten 3DEXPERIENCE Lab, een door Dassault Systèmes gestart ontwikkelingsprogramma voor nieuwe en disruptieve projecten. Het bedrijf ontwikkelt draagbare medische apparaten en digitale point of care-oplossingen die gebruik maken van innovaties op het gebied van textiel in combinatie met artificial intelligence. Ook richt de start-up zich op elektronische diensten waarmee de patiënt zelf op basis van Internet of Things- en cloud-technologieën meet- en monitoringsgegevens kan genereren.

Realtime

Het bedrijf biedt ziekenhuizen en zorginstellingen inmiddels een reeks van volledig operationele zorgdiensten. Ook werkt het bedrijf samen met farmaceutische firma's voor het ontwikkelen van kant-en-klare oplossingen voor het stellen van diagnoses. Hiermee kunnen zorginstellingen hun kosten verlagen, ontvangen patiënten eerder een correcte diagnose en kunnen behandelingen op basis van realtime klinische en andere gegevens worden aangeboden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!