Wouter Hoeffnagel - 26 juni 2019

Minister Grapperhaus overweegt tweede provider voor alarmnummer 112

Minister Grapperhaus overweegt tweede provider voor alarmnummer 112 image

Minister Grapperhaus (foto) van Veiligheid en Justitie onderzoekt of een tweede telecomprovider moet worden ingeschakeld voor het nationale alarmnummer 112. Telefoontjes naar het alarmnummer moeten hierdoor ook via een ander netwerk worden geleid.

Door een grote storing bij KPN was het alarmnummer 112 maandag urenlang niet bereikbaar. KPN onderzoekt de situatie en heeft zijn excuses aangeboden voor de storing. De oorzaak van de storing ligt vermoedelijk in het routeringssysteem dat telefoongesprekken doorschakelt. Dit systeem is viervoudig uitgevoerd. KPN vermoedt dat er sprake was van een fout in de software die gelijktijdig optrad in de vier routeringssystemen. "Het probleem ontstond heel snel en de monitoringsystemen hebben onvoldoende adequaat gereageerd. Dit wordt nog nader onderzocht", aldus KPN.

Het telecombedrijf kondigde gisteren aan in de tweede helft van 2019 een nieuw 112-platform te zullen realiseren. Onderzocht wordt of hierin directe koppelingen met andere telecomaanbieders kunnen worden gerealiseerd om verkeer ook via andere netwerken te leiden. Tot deze periode wordt verhoogde bewaking ingesteld op alle telefoonverkeer naar 112.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!