IT-distributeur SYNNEX ziet omzet flink stijgen

27-06-2019 | door: Witold Kepinski

IT-distributeur SYNNEX ziet omzet flink stijgen

De Amerikaanse IT-distributeur SYNNEX heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het fiscale tweede kwartaal dat eindigde op 31 mei 2019 zo meldt Dennis Polk, President en CEO van SYNNEX. De Californische distributeur rapporteerde over de hele linie een sterke omzet- en inkomstengroei in zijn Technology Solutions-activiteiten en zijn Concentrix-relatiebeheer en uitbestedingsservice voor bedrijfsprocessen.

De omzet bedroeg 4,6 miljard dollar, een stijging van 3,3% ten opzichte van het voorgaande kwartaal van het vorige boekjaar.

Het bedrijfsresultaat bedroeg 112 miljoen dollar, of 2,5% van de segmentomzet, vergeleken met 96 miljoen dollar, of 2,2% van de segmentomzet, in het voorgaande fiscale jaar tweede kwartaal.

Het niet-GAAP bedrijfsresultaat was 124 miljoen dollar, of 2,7% van de segmentomzet, vergeleken met 111 miljoen dollar, of 2,5% van de segmentomzet, in het voorgaande fiscale jaar tweede kwartaal.

De volgende verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van SYNNEX voor het derde kwartaal van 2019. Niet-GAAP financiële maatstaven sluiten de impact uit van acquisitiegerelateerde en integratiekosten, de afschrijving van immateriële activa en de daarmee samenhangende belastingeffecten daarop. Deze uitspraken zijn toekomstgericht en de werkelijke resultaten kunnen aanzienlijk verschillen.

De omzet zal naar verwachting tussen 5,55 miljard en 5,85 miljard dollar bedragen. Het nettoresultaat zal naar verwachting tussen 99 miljoen en 105 miljoen dollar bedragen.

 

Terug naar nieuws overzicht