Witold Kepinski - 28 juni 2019

LANCOM Systems weet verder te groeien

De Duitse netwerkfabrikant LANCOM Systems heeft opnieuw een jaar van recordgroei achter de rug. In 2018 nam de omzet toe met 32 procent tot een niveau van 77,2 miljoen euro. De specialist in bedrijfsnetwerken heeft sinds zijn oprichting in 2002 onafgebroken een gemiddelde jaarlijkse groei van 15 procent weten te realiseren. Deze groei was te danken aan de verkoop van netwerkoplossingen via systeemintegrators, carriers en aan bedrijven. De groei van de segmenten WAN, All-IP en software-defined networking (SDN) viel ruim boven het marktgemiddelde uit.

Met de forse uitbreiding van zijn VPN-aanbod wist LANCOM met succes in te spelen op de vraag naar steeds snellere internet- en WAN-verbindingen. LANCOM introduceerde in 2018 onder meer de krachtige routers uit de 190x-reeks, hoogwaardige VPN-gateways uit de ISG-reeks en ‘s werelds eerste zakelijke VPN-routers met razendsnelle supervectoring-ondersteuning uit de 179x-reeks. LANCOM boekte daarnaast opnieuw een groei in royale dubbele cijfers met zijn All-IP-oplossingen. Deze werden bijvoorbeeld door Deutsche Telekom ingezet voor de overstap van analoge/ISDN- naar IP-verbindingen. De oplossingen van LANCOM waren in trek bij klanten in alle segmenten, van het MKB tot de grootzakelijke markt.

Software-defined netwerk

LANCOM wist de groei daarnaast aan te jagen met de verdere ontwikkeling van zijn LANCOM Management Cloud (LMC). Het voegde krachtige functies aan deze oplossing toe, zoals een Security & Compliance Dashboard. De LMC is ’s werelds eerste hypergeïntegreerde oplossing voor netwerkbeheer voor SD-WAN, SD-LAN en SD-WLAN. De introductie van de LMC in de herfst van 2017 bood LANCOM toegang tot de snelgroeiende markt voor software-defined networking (SDN). Deze markt draait om bedrijven die agile SDN-projecten ontplooien in het kader van digitalisering en digitale transformatie.

In het boekjaar van 2018 had bijna 15 procent van alle projecten van LANCOM betrekking op de cloud. Deze klanten waren zowel geïnteresseerd in de publieke cloud van LANCOM die in Duitsland wordt gehost als in de mogelijkheid om de LMC als private cloud-instance in hun eigen datacenter te hosten.

Cybersecurity

Afgelopen herfst legde LANCOM de basis voor een belangrijke strategische uitbreiding van zijn bedrijfsactiviteiten. In samenwerking met Rohde & Schwarz Cybersecurity bracht het zijn eerste firewall-oplossingen naar de markt. Op middellange termijn zal het aanbod van LANCOM bestaan uit sterk geïntegreerde netwerk- en beveiligingsoplossingen op locatie en uitgebreide SD-Security vanuit de cloud.

“We combineren technologische innovatie met aspecten als betrouwbaarheid en beveiliging zoals geen andere fabrikant dat doet”, zegt Ralf Koenzen, de oprichter en directeur van LANCOM. “Met dit uiterst aantrekkelijke totaalpakket willen we toonaangevend in Europa zijn. Vanzelfsprekend nemen we hierbij ook het vraagstuk van digitale soevereiniteit mee.”

Het boekjaar 2018 eindigde op 31 december 2018. LANCOM heeft momenteel circa 370 werknemers in dienst die op drie locaties actief zijn. In 2018 investeerde het bedrijf 16 procent van zijn jaaromzet in research & development.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!