Nance presenteert Dutch IT-channel Awards Nieuwjaarsgala

Nance

28-06-2019 | door: Marco van der Hoeven

Nance presenteert Dutch IT-channel Awards Nieuwjaarsgala

De komende editie van het Dutch IT-channel Awards Nieuwjaarsgala zal worden gepresenteerd door zangeres en presentatrice Nance Coolen. Zij is bekend geworden als zangeres van Twenty 4 Seven, en presenteerde later TV-shows als Sterren dansen op het ijs en Popstars. Zij zal meedoen om het goede doel van dit jaar, de Bobby & Robine Foundation, te ondersteunen. De door presentation partner SLTN betaalde fee, zal daar naartoe gaan.

Nance is nog volop actief. Ze vertelt: “Vooral op muzikaal gebied komt er veel op me af. Zo ben ik met een groot project bezig onder de naam Aristo’s Big TV Tune Band, van de componist/arrangeur Aristo. Hij heeft arrangementen gemaakt van bekende tv-tunes uit de jaren zestig en zeventig. Samen met hem heb ik een volledig programma gemaakt en nu willen we, na twee try outs, het theater in.”

“Ik hoop dat dit na de zomer zal gebeuren, maar misschien staan we voor de zomer al op het podium bij een groot evenement. Daar mag ik helaas nog niets over zeggen.” Daarnaast treedt Nance regelmatig op met de Diva’s of Dance, dames die in de jaren negentig groot waren in de Nederlandse dance-muziek. Naast Nance zijn dat Anita Doth van 2Unlimited, Linda Estelle van T-Spoon en Des’ray van 2Brothers.

Machteloos

Zij voelt zich nauw betrokken bij de Bobby & Robine Foundation. “Jan Willem ken ik al enige tijd en ik heb het verhaal van zijn kinderen op de voet gevolgd. Zelf ben ik ook moeder en het is onvoorstelbaar dat zoiets met twee van zulke jonge kinderen gebeurt. Je moederhart gaat stuk, de levensverwachting van die kinderen is zo klein. Je voelt je als buitenstaander zo enorm machteloos dus dit is wel het minste wat je kunt doen.”

“Er is weinig bekend over deze ziekte en naast de Bobby & Robine Foundation heb je ook de Stichting Metakids, die geld inzamelt voor onderzoek naar deze metabole ziekten. Dat doe je dan voor alle andere kinderen die deze ziekte hebben. En verder kun je niet zoveel doen. Je kunt vooral proberen de ouders en de kinderen te steunen en hopen dat er heel snel iets wordt ontdekt waarmee de zieke kinderen geholpen kunnen worden.”

Ondersteunen

SLTN zorgt er als Presentation Partner van het Dutch IT-channel Nieuwjaarsgala voor dat er, naast hoofdredacteur Witold Kepinski, altijd een bekende presentator op het podium staat die zorgt voor een professioneel en enthousiast verloop van de avond. CEO Eugene Tuijnman: “We doen dit niet alleen om deze grote branchebijeenkomst te ondersteunen, maar ook omdat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een goed doel. Dit jaar gaat de presentatiefee dus naar de Bobby & Robine Foundation en Metakids, waar we vakvrouw Nance, die haar sporen ruimschoots heeft verdiend in de muziek- en televisiewereld, heel dankbaar voor zijn. Ik denk dat het in alle opzichten een mooie avond gaat worden.”

Terug naar nieuws overzicht