Redactie - 28 juni 2019

StorCentric koopt backup specialist Retrospect

StorCentric koopt backup specialist Retrospect image

StorCentric, moederbedrijf van Drobo en Nexsan, heeft bekendgemaakt dat het back-upsoftwarebedrijf Retrospec heeft overgenomen. Retrospect is een leverancier van back-up- en herstelhulpmiddelen voor consumenten, professionals en het MKB. Krachtens de overeenkomst zal Retrospect opereren als een onafhankelijke, 100% dochteronderneming van StorCentric.

Retrospect levert back-up- en herstelsoftware en stelt meer dan 500.000 klanten in meer dan 100 landen in staat snel te herstellen van ongelukken, hardwarestoringen, diefstal en rampen. Retrospect Backup ondersteunt zowel consumenten als kleine tot middelgrote bedrijven (MKB) met een reeks back-up- en herstelmogelijkheden. Deze omvatten een brede selectie van platformondersteuning voor servers, endpoints en virtuele omgevingen, evenals naadloze integratie met meer dan twintig cloudopslagproviders, waaronder Amazon S3, Google Cloud Storage en Dropbox. Retrospect Backup beschermt gegevens voor klanten zo uiteenlopend van individuele professionals tot NASA's Hubble-ruimtetelescoop.

MKB

De overname plaatst StorCentric in een sterke positie om klanten een complete en uitgebreide opslagoplossing te bieden zo meldt het bedrijf. Professionals en het MKB die Drobo-opslagproducten gebruiken, kunnen nu naadloos een andere laag gegevensbescherming toevoegen en integreren met off-site cloud-oplossingen met cross-platformondersteuning, waaronder Windows, Mac, Linux, VMware en Hyper-V.

Mihir Shah (foto), CEO bij StorCentric, merkte op: "Bij StorCentric zijn we gericht op het bieden van oplossingen om de digitale informatie van onze klanten te beschermen, en met deze overname kunnen we nu ongeëvenaarde back-up- en hersteloplossingen aanbieden. Retrospect heeft een indrukwekkende reputatie op de markt met een trouwe basis van meer dan 500.000 klanten, wat een bewijs is van de kwaliteit van hun producten."

Storage

StorCentric verwierf Drobo en Nexsan in augustus 2018 om een portfolio van storage oplossingen te bieden met een brede en veelzijdige productlijn, aldus Shah. StorCentric heeft nu een gecombineerd record van 1 miljoen klanten, 60 jaar opslagexpertise en een focus op de sectoren Media & Entertainment, Onderwijs, Overheid en Gezondheidszorg.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!