Twitter verwijdert tweets van politici die voorwaarden overtreden niet

29-06-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Twitter verwijdert tweets van politici die voorwaarden overtreden niet

Twitter gaat tweets van belangrijke bronnen als politici die de regels van Twitter niet verwijderen. Het bedrijf gaat bij dergelijke tweets vermelden dat deze de regels overtreden. De nieuwe regel heeft betrekking op politici en overheidsfunctionarissen die meer dan 100.000 volgers hebben.

"We gaan tweets die onze voorwaarden overtreden, maar die wij met het oog op het publiek belang behouden duidelijk markeren", zegt Jack Dorsey, CEO van Twitter. Tweets die de regels overtreden worden voorzien van een waarschuwing. Ook worden de tweets niet standaard getoond, maar moeten gebruikers op een link klikken om deze te bekijken.

Kritiek

Twitter krijgt al langer kritiek over de wijze waarop het omspringt met tweets van onder meer politici. Tweets die de regels overtreden en worden verwijderd indien zij door een willekeurige gebruiker worden geplaatst, worden wel behouden indien deze door een politicus zijn geplaatst.

Donald Trump Jr. uit op Twitter kritiek op de aankondiging van Twitter. "Als zij dit kunnen doen tegen de leider van de vrije wereld, stel je eens voor wat zij dan tegen jou en jouw stem kunnen doen", aldus Trump Jr.

Terug naar nieuws overzicht