Witold Kepinski - 01 juli 2019

Proact verkoopt Spaanse dochteronderneming

Cibernos Group en Proact kondigen een overeenkomst aan voor de overname van de Spaanse dochteronderneming van Proact. Met deze overname zet Cibernos Group zijn expansiestrategie voort, zowel nationaal als internationaal, waarbij de mogelijkheden worden versterkt en de geografische locatie wordt uitgebreid.

De volledige dochteronderneming van Proact in Spanje werd opgericht door de overname van Databasement Internationalin 2011. Volgens de overeenkomst zal Cibernos de huidige Proact-klanten in Spanje blijven bedienen en zal het volledige personeel de mogelijkheid krijgen om over te stappen naar Cibernos.

Met de overname van de Spaanse dochteronderneming van Proact vult en vervolledigt Cibernos Group haar capaciteit om geavanceerde technologische oplossingen en diensten te leveren aan bedrijven en overheden, zowel in Spanje als internationaal.
De partijen zijn overeengekomen om de waarde van de transactie niet bekend te maken.n.

Zoals gecommuniceerd in december 2018, heeft Proact IT Group AB haar financiële doelstellingen geactualiseerd om de strategische richting van het bedrijf te optimaliseren. In verband met deze veranderingen wordt de aanwezigheid van Proact in Spanje niet als een strategische asset beschouwd, omdat Proact zich zal richten op verdere groei in haar belangrijkste markten.

"Wij geloven dat deze overeenkomst de beste oplossing is voor Proact. Overstappen op Cibernos Group biedt ook een mooie kans voor onze gewaardeerde medewerkers in Spanje, en voor klanten die zullen worden bediend door een lokale marktleider met uitstekende referenties voor succesvolle levering en kwaliteitsondersteuning", zegt Jonas Hasselberg (foto), CEO en President, Proact IT Group AB.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!