NTT consolideert bedrijven en wordt technology service provider

02-07-2019 | door: Witold Kepinski

NTT consolideert bedrijven en wordt technology service provider

Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) lanceert NTT Ltd., een technology-servicesprovider die 28 bedrijven samenbrengt, waaronder NTT Security, NTT Communications en Dimension Data, binnen één onderneming met een omzet van 11 miljard dollar.

Het hoofdkantoor van NTT is gevestigd in Londen. Het bedrijf telt 40.000 werknemers, verdeeld over 57 landen. Het nieuwe bedrijf levert unieke mogelijkheden op wereldwijde schaal voor mensen, bedrijven en de maatschappij.

Jun Sawada, President en CEO van NTT Corporation meldt in een persbericht. "Door de nieuwe mogelijkheden van NTT Ltd. te combineren met NTT DATA creëren we een top-vijf wereldwijde technology- en business-solutionsprovider met een omzet van 20 miljard dollar buiten Japan. We versnellen onze executie als één NTT met als doel om bij te dragen aan een slimmere en betere wereld door middel van digitale transformatie.”

Theresa May, minister-president van het Verenigd Koninkrijk die binnenkort aftreedt: “Groot-Brittannië heeft een jarenlange en trotse reputatie als een wereldwijde leider op tech-gebied. Het is fantastisch dat NTT Ltd. voor Londen geeft gekozen als basis voor zijn hoofdkwartier. Een sleutelonderdeel van onze moderne ‘Industrial Strategy’ is om het Verenigd Koninkrijk aan het front te plaatsen van de tech- en datarevolutie. NTT Ltd. voegt zich bij veel andere toonaangevende bedrijven die Groot-Brittannië hun thuis noemen.”

De nieuwe organisatie werkt op dit moment al samen met meer dan 10.000 klanten wereldwijd, waaronder marktleiders op het gebied van financiële diensten, farmaceutica, telecom, energie- en nutsbedrijven, industrie, automotive en technologie. Klanten zijn onder andere Tour de France, ALMA, de stad Las Vegas, Connected Conservation, ISPPC, Alcatel en NXP.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud