Redactie - 02 juli 2019

Ricoh kondigt overname DocuWare aan

Ricoh kondigt overname DocuWare aan image

Ricoh kondigt de definitieve overeenkomst aan voor de overname van DocuWare, leverancier van software voor Content Services. DocuWare levert on-premise en cloudsoftware voor documentmanagement en workflow automatisering aan meer dan 12.000 klanten in meer dan 90 landen via een netwerk van 600 partners. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland en de Verenigde Staten. DocuWare is volgens Gartner een niche speler in de markt voor Content Services Platforms.

Maurits Aalders (foto), Marketing Director, Ricoh Nederland: “Bij onze klanten zien we een duidelijke vraag om digitale werkplekken in te richten. Met vernieuwende technologie willen ze werknemers in staat stellen om slimmer en beter te werken. Onze overeenkomst met DocuWare, dat content diensten aanbiedt met focus op de cloud, is in dat opzicht een uiterst belangrijke stap. We zijn verheugd met de extra mogelijkheden die we onze huidige en nieuwe klanten kunnen gaan bieden.”

Digitale werkomgeving

DocuWare is al geruime tijd een partner van Ricoh, dat de software zowel intern voor de eigen activiteiten gebruikt als bij bestaande klanten. Aalders voegt eraan toe: “DocuWare maakt bedrijfsprocessen eenvoudiger en goedkoper, verlaagt het aantal menselijke fouten en – belangrijker nog – vergroot de efficiëntie. Ons doel is om een digitale werkomgeving mogelijk te maken. In de praktijk betekent dit informatie makkelijker en sneller beschikbaar maken. In de synergie tussen Ricoh en DocuWare staat dit doel dan ook centraal.”

Aalders vervolgt: “DocuWare wordt een zelfstandige dochteronderneming van Ricoh. We zijn vastbesloten om het succesvolle partnerprogramma te behouden en uit te breiden door het netwerk te vergroten en te investeren in de verdere productontwikkeling. DocuWare integreert nu al naadloos met onze nieuwe multifunctionele IM C-printers, dankzij Ricoh Smart Integration. Op die manier beschikt de klant over een eenvoudige en veilige manier om documenten te scannen en rechtstreeks op te nemen in een effectief, intelligent workflow proces.”

Groeiplan

Naar verwachting wordt de overeenkomst met DocuWare tijdens de zomer van 2019 afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de bevoegde mededingsautoriteiten in Duitsland en Oostenrijk en het voltooien van andere gebruikelijke formaliteiten. Na de afronding, wordt DocuWare een Ricoh-dochter onder leiding van Michael Berger en Max Ertl, voorzitters van Docuware.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!