SentinelOne en Automox bundelen krachten rond vulnerability management
06-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SentinelOne en Automox bundelen krachten rond vulnerability management

SentinelOne, leverancier van autonome endpoint-bescherming, en Automox, leverancier van geautomatiseerd patch-beheer, gaan samenwerken om endpoints beter te beveiligen. Het SentinelOne platform identificeert automatisch en in real-time welke kwetsbaarheden bestaan op elk endpoint, terwijl Automox ervoor zorgt dat beschikbare updates onmiddellijk worden uitgevoerd.

Door de samenwerking wordt patch-management verder geautomatiseerd en kunnen standaard security-policies makkelijker worden opgelegd. Alle kwetsbare apparaten worden bijgewerkt met de meest recente patches, zowel voor applicaties als voor het besturingssysteem.

Zwakke plek

Systemen met verkeerde configuraties of ontbrekende patches vormen een belangrijke zwakke plek in de beveiliging; ze zijn goed voor ongeveer 80 procent van de mogelijke infecties. In het oog springende datalekken als Equifax en SingHealth werden aangestuurd doordat bedrijven niet tijdig een patch doorvoerden voor bekende kwetsbaarheden. Dankzij de samenwerking tussen SentinelOne en Automox kunnen gebruikers het doorvoeren van patches nu optimaliseren en automatiseren.

De patch-automatisering van Automox komt bovenop de autonome endpoint-bescherming van het SentinelOne platform. Dit platform biedt uitgebreid zicht op alle apparaten en applicaties die zowel lokaal als in de cloud draaien. Deze informatie wordt naar de Automox-omgeving gestuurd die het hele patching- en configuratie-proces aanstuurt. Deze combinatie zorgt voor een minder handmatig werk, terwijl de bescherming tegen dreigingen toeneemt.

Cyber-hygiëne

"Patching is typisch een vorm van standaard 'cyber-hygiëne', maar in de praktijk is het identificeren en prioriteren van patches een arbeidsintensief proces, waardoor het uitgesteld wordt, of halfslachtig wordt gedaan. Dit levert uiteraard onnodig veel risico op", aldus Eric van Sommeren, regional sales director Noord Europa bij SentinelOne. "Door vergaande zichtbaarheid vanuit ons platform te combineren met het geautomatiseerde patch-management van Automox haal je deze kwetsbaarheden snel en gemakkelijk uit de organisatie en kun je medewerkers inzetten op meer uitdagende taken."

Terug naar nieuws overzicht
Security