HPE vernieuwt hybride cloudstrategie met AI, composability en partnerships

05-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

HPE vernieuwt hybride cloudstrategie met AI, composability en partnerships

Hewlett Packard Enterprise (HPE) breidt haar hybride cloudportfolio uit. Het portfolio biedt onder meer een uitgebreidere automatisering, meer keuzevrijheid, workloadgeoptimaliseerde oplossingen en een consistente ervaring voor verschillende clouds. Ook AI-gedreven operations en composability vallen onder de updates aan het portfolio. Daarmee wordt een nieuwe workloadgeoptimaliseerde infrastructuur geboden en wordt de keuze voor clouds uitgebreid via nieuwe partnerships met Google Cloud en Equinix.

Organisaties die bezig zijn met hun digitale transformatie, verplaatsen ook kritieke workloads naar de cloud. Ze willen gebruikmaken van een meer divers portfolio van intelligente en geautomatiseerde services, en een infrastructuurplatform dat het beslissingsproces voor een ultieme cloudervaring vereenvoudigt. Ze doen flinke investeringen in meerdere clouds, maar komen vaak tekort op operationele consistentie. Daarnaast moeten al deze data, ongeacht het implementatiemodel, gemanaged worden, waardoor organisaties beperkingen ondervinden als ze niet automatiseren. Ze moeten de fysieke IT en multple clouds samenbrengen om flexibeler te zijn en gemakkelijker te kunnen schalen, zodat ze de datagedreven business van vandaag optimaal kunnen ondersteunen.

Hybride cloudmethode

"HPE loopt voorop in dit nieuwe dataparadigma", aldus Phil Davis, President of Hybrid IT en Chief Sales Officer bij HPE. "Om zonder beperkingen te schalen en groeien biedt HPE klanten een hybride cloudmethode, waardoor zij profiteren van geavanceerde analytics en machine learning. Dit zorgt dat de infrastructuur eenvoudiger gemanaged kan worden, digitale transformatie dichterbij is en groei kan worden versneld. Automatisering en composability – de mogelijkheid om workloads eenvoudig samen te stellen – ondersteunen bedrijfsdoelstellingen, vergroten de efficiency en stellen organisaties in staat om competitiever te zijn."

HPE introduceerde de composable infrastructure drie jaar geleden en realiseerde groei met HPE Synergy als belangrijkste product: een jaar-over-jaar groei van 78 procent en meer dan 3.000 klanten. Composable infrastructure van HPE biedt op een unieke manier een consistent operatingmodel voor gevirtualiseerde, gecontaineriseerde en bare-metal applicaties. Daarmee zijn klanten in staat om compute, storage en netwerk samen te stellen met hun eigen keuze uit softwarestacks.

HPE HPE Synergy biedt klanten:

 • 25 procent lagere IT-infrastructuurkosten door eliminatie van overprovisioning en niet-gebruikte capaciteit;
 • het personeel heeft 71 procent minder tijd nodig per serverimplementatie en het applicatieteam heeft een 30 procent hogere productiviteit door operationele efficiency en snelle implementatie van IT-resources;
 • 60 procent efficiëntere IT-infrastructuurteams door complexiteit en handmatige taken te verminderen.

Composable infrastructuur

HPE breidt zijn composable strategie uit om IT-organisaties in staat te stellen hun bestaande HPE ProLiant DL 360/380/560 Gen10 rack-based servers te transformeren in een composable infrastructuur. Hierdoor is geautomatiseerde implementatie, schaling en management voor iedere workload mogelijk. HPE's vernieuwde Composable Cloud-oplossing, gebouwd op HPE OneView IT-infrastructuurmanagement en de HPE Composable Fabric netwerkoplossing, stelt huidige en nieuwe HPE ProLiant DL-klanten in staat om workloads snel te implementeren en te schalen in een composablerackomgeving. Dit wordt ondersteund door hun keuze uit cloud-, virtualization- of containerstacks. Daarmee beschermen klanten de investeringen in hun infrastructuurplatforms.

HPE's composable portfolio stelt klanten in staat om fysieke storage of VMware vSAN software-defined storage te deployen. Ook ondersteunt HPE's composable portfolio voortaan HPE SimpliVity hyperconverged infrastructure (HCI). Met HPE SimpliVity kunnen klanten diverse HCI-nodes deployen, ook naast andere storage. Daarmee profiteren zij van HPE SimpliVity's always-on deduplicatie en compressie, die zorgen voor capaciteit- en bandbreedte- efficiency. Daarnaast beschikken klanten over ingebouwde backup/recovery en disaster recovery.

Versterken en uitbreiden van HCI

HPE SimpliVity is een hyperconverged platform voor datacentervirtualisatie en ‘edge' workloads. Het platform groeide met een 105,3% jaar-over-jaar groei. HPE versterkt het HPE SimpliVity HCI-product en breidt hyperconverged uit naar een geconvergeerde architectuur. HPE integreert HPE InfoSight AI-operations in HPE SimpliVity voor eenvoudig management van virtual machines, waardoor IT-medewerkers zich kunnen focussen op innovatie. HPE SimpliVity en de HPE InfoSight AI voor infrastructuren bieden klanten samen globaal inzicht in het gedetailleerde systeem, performance en capaciteitsgebruik. Het zorgt voor voorspellende data-analytics en aanbevelingen voor systeem en performanceoptimalisatie.

Eerder bracht HPE al verschillende HPE SimpliVity-updates voor edge en kantoren op afstand uit, waaronder:

 • het nieuwe HPE SimpliVity 325-model, gericht op kantoren op afstand of locaties met beperkte ruimte. Het biedt een hoge dichtheid en een schaalbare 1U-behuizing;
 • de nieuwe HPE SimpliVity 380 storage-optimized node. Deze biedt langetermijnstorage met een large-capacity systeem voor hoge capaciteit, zodat kopieën van multi-site HPE SimpliVity-implementaties centraal worden geaggregeerd;
 • automatische configuratie van Aruba switches tijdens implementatie van nieuwe HPE SimpliVity HCI-nodes.

HPE Nimble Storage dHCI

Voor organisaties met veeleisende applicaties zoals business-critical database- en datawarehouseapplicaties is HPE Nimble Storage dHCI geïntroduceerd. Dit is een gedisaggregeerd hyperconverged infrastructuur (dHCI-)platform dat de eenvoud van hyperconverged samenbrengt met de flexibiliteit van een converged systeem. De nieuwe oplossing integreert hyperconverged control met de zelf-managing HPE Nimble Storage en HPE ProLiant servers.

HPE Nimble Storage dHCI vereenvoudigt VM-management enorm met de flexibiliteit om onafhankelijk compute en storage te schalen. De architectuur biedt 99,9999% databeschikbaarheid en een latentie van submilliseconden. Met HPE InfoSight vormt HPE Nimble Storage dHCI een intelligent platform dat organisaties in staat stelt om apps sneller te implementeren, veeleisende apps te ondersteunen en tijd en resources te optimaliseren.

HPE heeft een doorlopende samenwerking met Equinix. Hierdoor zijn klanten die gebruikmaken van de Equinix-datacenterfaciliteiten met behoefte aan cloudgebaseerde test & development, back-up en recovery- of disasterrecoverymogelijkheden in staat om via de Equinix Marketplace Datacenter as a Service op basis van HPE Cloud Volumes te verkrijgen. HPE Cloud Volumes is beschikbaar met high-speed connectiviteit voor computing in Equinix datacenters.

HPE en Google Cloud breiden partnership uit

HPE en Google Cloud breiden hun strategisch partnership uit om klanten hybride cloudoplossingen te bieden. Gestoeld op HPE Validated Designs, aangekondigd in april, gaan de technologiebedrijven een samenwerking aan voor een 'true hybrid cloud for containers'. Hierbij hebben klanten de keuze voor een 'As-a-Service'-levering. Daarnaast biedt HPE services om hybride cloud-adoptie te versnellen.

De 'true hybrid cloudoplossing' bestaat uit Google Cloud's Anthos in combinatie met de on-premises infrastructuur van HPE, HPE Cloud Data Services en HPE GreenLake. Het gecombineerde product brengt Google Clouds Anthos samen met HPE ProLiant en HPE Nimble Storage on-premises. Later dit jaar biedt HPE Cloud Volumes een storageservice voor Google Cloud Platform en andere publieke clouds. Daarnaast staat in de planning om HPE GreenLake for Google Cloud's Anthos te bieden, zodat een volledige hybride cloud ‘As-a-Service' mogelijk is.

De cloudoplossing is gericht op onder meer IT met bidirectionele data en applicatie workloadmobility, multicloudflexibiliteit, unified hybride management en de keuze om hybride cloud ‘As-a-Service' te consumeren. ‘True hybrid cloud' maakt verschillende use cases mogelijk. Als voorbeeld noemt HPE het moderniseren van applicaties in container-based deployments zodat developers in de cloud kunnen ontwikkelen met de flexibiliteit om applicaties on-premise te implementeren. Ook bescherming en recovery in de cloud is mogelijk. Tot slot wordt de flexibiliteit geboden om applicaties in multiple clouds te laten werken.

Beschikbaarheid

 • HPE Composable Cloud upgrade path is beschikbaar vanaf augustus 2019.3
 • HPE SimpliVity met HPE InfoSight is beschikbaar vanaf augustus 2019.
 • HPE Nimble dHC wordt aan het eind van 2019 verwacht.
 • HPE Cloud Volumes ondersteuning voor Google Cloud Platform is beschikbaar vanaf zomer 2019.
 • HPE Cloud Volumes in Equinix Marketplace wordt in het derde kwartaal van 2019 verwacht.
Terug naar nieuws overzicht
Cloud