Witold Kepinski - 05 juli 2019

Accenture registreert patent quantum computing machine learning module

Accenture registreert patent quantum computing machine learning module image

Accenture heeft een Amerikaans patent gekregen voor een "quantum computing machine learning module" die kunstmatige intelligentie (AI) -modellen opleidt om te bepalen wanneer en hoe computing taken het best kunnen worden afgehandeld door quantum computing versus klassieke berekeningsmethoden en leid ze naar de juiste optie. Door dit te doen, kan het organisaties helpen begrijpen waar kwantumcomputing de meeste impact kan hebben binnen hun bedrijf, en wanneer klassiek computer nog steeds de beste optie is voor een bepaalde taak, aldus Accenture.

Het nieuwe patent van Accenture - Amerikaans octrooi nr. 10.275.721 - beschrijft een oplossing om de afweging tussen de voordelen van het gebruik van quantum computing versus klassieke computerresources aan te pakken. Door te bepalen wanneer en hoe de kracht van quantum computing moet worden benut, kan een dergelijk systeem helpen computating taken zo efficiënt en kosteneffectief mogelijk uit te voeren. Bovendien heeft de beschreven module het vermogen om bepaalde taken te prioriteren. Naarmate meer geavanceerde en efficiënte kwantum- en klassieke systemen in de loop van de tijd worden geïntroduceerd, kan de quantum computing machine-leermodule dienovereenkomstig worden aangepast.

"Quantum computing heeft een enorm potentieel en biedt echt baanbrekende mogelijkheden om de moeilijkste computeruitdagingen van bedrijven snel op te lossen. En bepalend bij het gebruik van quantum - in tegenstelling tot, of in combinatie met klassieke computing - is van cruciaal belang om dit potentieel te realiseren", zegt Marc Carrel-Billiard, senior managing director van Accenture Labs. "Ons nieuwste patent op dit gebied weerspiegelt onze voortdurende toewijding om manieren te verkennen om op de juiste momenten de beste technologieën toe te passen voor onze klanten om betere bedrijfsresultaten te bereiken."

Dit patent draagt bij aan de robuuste wereldwijde intellectuele eigendomsportefeuille van Accenture, waaronder een patent dat Accenture in 2018 ontving voor een "multi-state quantum optimization engine". Het is ook gebaseerd op jarenlange kwantuminvesteringen, partnerschappen en R & D-inspanningen van Accenture.

"Klanten kijken naar Accenture om innovatie in hun organisaties te stimuleren, en we zijn toegewijd om deze mogelijkheid bij elke wending te omarmen", zegt Athina Kanioura, chief analytics officer van Accenture en wereldwijd hoofd van Applied Intelligence. "Werken aan het vooruithelpen van applicaties voor AI is een enorme focus geweest voor ons team, en quantum computing biedt nog een andere weg voor hoe we AI kunnen gebruiken om de waarde te maximaliseren."

Het patent voor de quantum computing machine learning module werd mede bedacht door verschillende Accenture-medewerkers: Carl Dukatz, hoofddirecteur in Accenture's quantum computing-praktijk; Daniel Garrison, managing director bij Accenture Digital; en Lascelles Forrester, managing director bij Accenture Digital.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!