EQT neemt Acumatica over

05-07-2019 | door: Witold Kepinski

EQT neemt Acumatica over

Investeerder EQT neemt Acumatica over, een Amerikaanse aanbieder vanflexibele cloud-gebaseerde ERP softwaresystemen. Acumatica wordt hierdoor een zusterbedrijf van het bestaande EQT VII-portfoliobedrijf IFS, een ERP-softwareleverancier. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt. De voorgestelde transactie is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuringen van regelgevende instanties.

Acumatica, met hoofdkantoor in Bellevue, Washington, VS, is een snelgroeiende SaaS bedrijf dat klanten voorziet van oplossingen voor ware cloud Enterprise Resource Planning (ERP). Via zijn ERP-platform helpt Acumatica klanten bij het stroomlijnen en automatiseren van processen, het beheren en besturen van inventaris in realtime en het verhogen van de productiviteit. De software van het bedrijf wordt geleverd via de cloud en is toegankelijk vanaf elke locatie, op elk apparaat.

De overname gebeurde via dezelfde houdstermaatschappij EQT VII, die momenteel de grootste ERP-softwareleverancier IFS bezit. In de toekomst zullen Acumatica en IFS als zusterbedrijven werken en de markt voorzien van complementaire cloud ERP-oplossingen. Acumatica zal zich richten op kleine tot middelgrote bedrijven, terwijl IFS onder leiding van ceo Darren Roos (foto) zich zal blijven richten op grotere zakelijke klanten.

Van de twee bedrijven wordt verwacht dat ze profiteren van kruisbestuiving van O & O-capaciteiten en een synergetische geografische en eindmarktvoetafdruk. Tegelijkertijd zal Acumatica blijven functioneren als een onafhankelijk bedrijf, geleid door CEO Jon Roskill, met een focus op het versnellen van zijn sterke groeimomentum, klanttevredenheid en channel-only go-to-market-strategie aldus IFS.

Serguei Beloussov, CEO van Acronis, oprichter en voorzitter van Acumatica zei: "Acumatica heeft een van de toonaangevende cloudplatforms ter wereld gebouwd sinds we het bedrijf in 2006 hebben opgericht, wat een bewijs is van de expertise van het founding-team bij het bouwen van cloudplatforms, zoals ook weerspiegeld door het succes van Acronis 'Cyber Protection-platform, dankzij de investering van EQT kan Acumatica zich richten op het bereiken van zijn doel om de wereldwijde marktleider in de cloud ERP-markt te worden en zijn xRP-platformontwikkeling te blijven versnellen om zijn huidige en toekomstige ISV's en OEM's beter te ondersteunen ."

Jefferies trad op als financieel adviseur en Kirkland en Ellis LLP fungeerden als juridische adviseurs voor EQT VII. GCA trad op als financieel adviseur voor Acumatica en Willkie Farr & Gallagher als juridisch adviseur.

Terug naar nieuws overzicht
Software