Release’19: Netwerk en Inspiratie

RoutIT Release

05-07-2019 | door: HP van Tilburg
Deel dit artikel:

Release’19: Netwerk en Inspiratie

Twee keer per jaar komt een alsmaar groeiende groep ICT- resellers naar Ede voor een kennis update. Naast het jaarlijkse hoogtepunt Vision in september wordt ook de innovatie-lente steeds nadrukkelijker gevierd op Release in april. Op dit event konden partners kennisnemen van de nieuwe producten, waarmee ze dit jaar aan de slag kunnen. 

KPN partnership

Een aantal jaar geleden werd RoutIT volledig onderdeel van de KPN-groep. Met de aankondiging van het prioriteren van het eigen merk KPN boven de merken YES en Telfort lag het voor de hand dat RoutIT een belangrijke rol zou gaan spelen in het bestel-, en leverproces voor partners. De bestelportal IRMA van RoutIT heeft immers een uitstekende reputatie bij ICT-resellers in Nederland. Op de vraag hoe dat nu geregeld gaat worden antwoord één van de twee directeuren Marc Kruijs: “We gaan hier in Ede inderdaad een centrale rol spelen in de totale leverstraat van alle KPN ICT producten voor het partnerkanaal. Naast de eigen connectiviteitsproducten zijn dat ook de producten van derden, zoals bijvoorbeeld Microsoft Office 365 en Fortinet. Dat betekent voor de totale KPN organisatie een enorme efficiencyslag. Voor resellers houdt deze nieuwe organisatie in dat ze voor alle producten in IRMA terecht kunnen. Voor de RoutIT partners, die al bij ons waren, betekent deze verandering dat we een nog grotere slagkracht en sterkere organisatie gaan neerzetten. Voor nieuwe partners en die van de andere KPN zakelijke merken betekent het dat ze nu kunnen profiteren van het gemak van IRMA.”

Innovatie vooral in IT

Op het event Release’19 in april werden de belangrijkste innovaties getoond. Wat opviel is dat van de 9 aangekondigde Releases er 7 vooral IT gerelateerd waren. Als we de sales directeur Frank Ruigrok daarover op de demo-vloer spreken zegt hij: “We worden inderdaad steeds meer een systeemhuis voor het bestellen, leveren en supporten van een brede range aan ICT-diensten. Zo zijn we een hele grote distributeur geworden van Microsoft Office 365. Dat daarbinnen de nadruk steeds meer op IT komt te liggen is een logisch gevolg van de integratie van telecom en IT. Dat past in de integrale ICT strategie van KPN. Bij RoutIT zijn we sterk in het vereenvoudigen van de bestel-, lever- en mutatieprocessen. Dat is dus een mooie match. Ook voor eindklanten maken de de bestel- en mutatieprocessen eenvoudiger. De softwaretool OneBase is daarvan een mooi voorbeeld. Daarmee kan de eindklant heel makkelijk zelf z’n telefooninstellingen wijzigen. Dat maakt voor iedereen het leven makkelijker en daarmee komt er voor de reseller weer energie en tijd vrij om andere producten onder de aandacht te brengen.“

INNOVATIES DIE TE ZIEN WAREN OP RELEASE 2019

OneBase

OneBase is het online platform dat het ICT Management proces faciliteert bij de zakelijke eindklant. Zowel beheerders als eindgebruikers hebben in OneBase toegang tot hun mobiele en vaste telefoniediensten. Abonnementen, licenties en verbruik worden overzichtelijk en real time weergegeven. Resellers kunnen OneBase het logo en kleuren in hun eigen huisstijl zetten.  

Mobiel
In de combinatie van MKB Mobiel met Hosted Telefonie kunnen in de HIPPER+ app zaken als call recording en Vast-mobiel integratie eenvoudig worden gerealiseerd.

Reporter

Met Reporter krijgen gebruikers inzicht in élk gemist gesprek en weten ze welke klanten wel en niet teruggebeld zijn. De user interface van Reporter is intuïtief en de vele LIVE rapporten zijn direct inzichtelijk op elk apparaat of wallboard.

Hyper-V IaaS

Bij de digitale werkplek hoort een snelle en betrouwbare infrastructuur omgeving. Hyper-V IaaS is geschikt voor iedere IT-omgeving en volledig redundant. Het beschikt over automatische Failover en Load Balancing.

Werkplekmanager

Nieuwe mobieltjes kunnen eenvoudig worden geconfigureerd door in te loggen met het Apple ID of Google Account. De backups worden daarin automatisch gemaakt. De Werkplekmanager helpt om Microsoft 365 als managed service aan te bieden en eenvoudig beheerde en gestandaardiseerde werkplekken aan te bieden.

Fortinet
FortiNet VDOM is de oplossing voor een veiligere IT-omgeving! Breng de cybersecurity van jouw klant snel en doeltreffend naar een hoger plan en voeg Fortinet toe aan je dienstverlening.

Access Vplus

Sneller internet over de koperverbinding? Het kan: 200Mbps over een enkel koperpaar bonded Vplus komt eind 2019 beschikbaar. Op 70% van de bedrijventerreinen in Nederland komt nog dit jaar een upgrade, zodat er meer dan 100Mbps beschikbaar is.

247Services

De succesvolle 247Services van RoutIT worden steeds verder uitgebreid. Dankzij cameraverificatie worden meldingen visueel geverifieerd en kan er indien nodig extra snel actie worden ondernomen door het 247Control Center.

Auteur: Hp van Tilburg 

Terug naar nieuws overzicht