Eindelijk. Een VMware alternatief. En het kan nog veel meer!

05-07-2019

Eindelijk. Een VMware alternatief. En het kan nog veel meer!

Jullie kennen Portland natuurlijk van het naar de markt brengen van nieuwe software vendoren in opkomende technologieën. Het voelt daarom nogal als vreemdgaan dat wij sinds kort een hardwarematige oplossing in ons portfolio hebben.

Toch was er verliefdheid, op het eerste gezicht. Toen ik de oprichter en CEO van ScaleComputing ontmoette werd het al snel duidelijk dat zijn oplossing naadloos aansluit bij het DNA van Portland en het portfolio van de moderne IT dienstverlener. Zeker toen hij mij vertelde dan de reden waarom hij dit bedrijf gestart is, iets langer dan een decennium geleden, vooral te maken had met de eenvoud waarmee Jeff Ready een oplossing wilde bouwen voor het MKB. En vooral goedkoper! Maar er is meer...

VMware concurrent

Scale maak geen gebruik van VMware vSphere, zoals de meeste HCI-startups of Hyper-V oplossingen, maar in plaats daarvan koos Jeff voor KVM. Door een eigen stack genaamd SCRIBE (Scale Computing Reliable Independent Block Engine) te bouwen op KVM biedt Scale een waanzinnig mooie concurrent voor VMware. Natuurlijk weet iedereen dat VMware een marktaandeel van 90 procent heeft, maar daar komen wel heel veel kosten en uren bij kijken als een IT dienstverlener VMWare gaat omarmen. En daarnaast moet er iemand zijn die de concurrentie aan moet gaan, toch? Past precies bij het rebelse karakter van Portland.

Self healing infrastucture - de 'Secret Sauce'

Self healing? Dat zou mooi zijn voor MSP's. Detecteren, mitigeren en oplossen van problemen, geautomatiseerd? Zodat applicaties na een onverwachte interruptie zonder tussenkomst van een IT-engineer kunnen blijven draaien? Vet! Dit is wat Jeff Ready zijn 'secret sauce' noemt. Het geheim van de chef zit hem in dit zelf herstellende karakter van zijn oplossingen.

The Future is Hybrid

De services menu kaart van de gemiddelde IT dienstverlener staat onder druk. Wat te doen met het oprukkende geweld van partijen als AWS en Google. De verscheidenheid in DRaaS oplossing. RMMaaS, IaaS en dan heb ik het nog niet eens over de AI, IoT en- of Edge Computing. Ik ga niet zeggen dat Scale hier overal een oplossing voor heeft. Maar het kan wel veel. En zolang mensen naar kantoren blijven rijden, moet de infrastructuur blijven draaien en vooral snel, veilig en bovenal eenvoudig te beheren zijn. Daar verandert niets aan.

Kortom, wij bij Portland geloven in een hybride beheer aanpak. Dit is een belangrijk thema voor Portland. Aanstaande 11 juli vanaf 16.00 komt o.a. Scale Computing presenteren tijdens ons 'The Future is Hybrid' event in de Harbour Club in Amsterdam-oost. Zou leuk zijn als je er bij kunt zijn.

Zet me op de wachtlijst

Hopelijk tot dan!

Enjoy your weekend!

Door: George van Brugge (foto), oprichter en CEO van Portland

Terug naar nieuws overzicht
Hardware