Wifi-gebaseerde standaard voor voertuigcommunicatie weggestemd door EU-lidstaten

05-07-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Wifi-gebaseerde standaard voor voertuigcommunicatie weggestemd door EU-lidstaten

Een Europees voorstel voor een WiFi-gebaseerde communicatiestandaard voor autos is weggestemd door lidstaten van de Europese Unie. 21 van de 28 lidstaten stemden tegen.

Binnen de automotive industrie zijn de meningen over de beste communicatiestandaard voor voertuigen verdeeld. Waar fabrikanten als Volkswagen, Renault en Toyota voorstander zijn van een wifi-gebaseerde standaard, zijn fabrikanten als BMW, Daimler en PSA Group juist voorstander van een 5G-gebaseerde standaard. Voorstanders van 5G stellen onder meer dat deze technologie meer mogelijkheden biedt voor het aanbieden van entertainment, navigatie en verkeersinformatie.

Het plan voor een wifi-gebaseerde standaard kreeg eerder steun van de Europese Commissie, die het plan in april goedkeurde. De Europese Commissie wees er hierbij op dat wifi per direct beschikbaar is, iets wat bij 5G niet het geval is. Nu hebben ook de 28 EU-lidstaten zich uitgesproken over de standaard. 21 lidstaten stemden tegen, waaronder landen met een sterke autoindustrie zoals Duitsland, Frankrijk en Italië.

Terug naar nieuws overzicht